AddToAny

Forskjeller i lønn og sykefravær mellom kommunale, ideelle og kommersielle sykehjem i NorgeF

Samlemålene sammenfatter resultatene fra et utvalg av 15 funksjonsvariabler.
Syn og hørsel er holdt utenfor fordi variablene ikke hadde tilstrekkelig signifikans i faktoranalysene som la grunnlaget for samlemålet da dette ble utarbeidet i 2010. Samlemålet som er utarbeidet, har inndeling i tre grupper etter grad av bistandsbehov, basert på vekting fra 1 til 5 for 15 bistandsvariabler. De tre bistandsnivåene er:

? 1: noe/avgrenset behov for bistand ? 2: middels til stort behov for bistand ? 3: omfattende behov for bistand Samlemålet skal være en indikator som sier noe om de store trekkene i behovsfordeling blant tjenestemottakere og benyttes i den nasjonale statistikken.

Samlemålene etableres på følgende måte: Trinn 1. Funksjonsvariablene deles inn i fem grupper, som vist i tabellen under. Syn og hørsel er holdt utenfor fordi de er relativt svakt korrelert med de andre variablene, noe som medfører at de ikke naturlig hører inn under noen av de fem gruppene.

Trinn 2. Beregning av gjennomsnittsverdier for de fem variabelgruppene. Hver funksjonsvariabel h
Gå til mediet

Flere saker fra Magma

Bakgrunn: Det er kjent fra internasjonal litteratur at en liten gruppe tjenestemottakere står for en stor andel av de totale kostnadene i helsetjenestene. Om det finnes en tilsvarende gruppe med høykostnadsbrukere innenfor pleie- og omsorgstjenestene, og hva som eventuelt kjennetegner disse brukerne, er ikke undersøkt i Norge eller andre vestlige land.
Magma 29.11.2023
I 1980- og 90-årene var den norske helsetjenesten preget av lange ventetider til (planlagte) behandlinger.
Magma 29.11.2023
Ingrid Teigland Akay er hodet bak Hadean Ventures, Norges største venturefond og det eneste med utelukkende fokus på helse. De dårligste investeringene henger foreløpig i klesskapet.
Magma 29.11.2023
Som masterstudent er det naturlig at samtalene i pausene og kantina handler om jobb. «Hvor har du tenkt å søke?» er et av de vanligste spørsmålene man får. For vi er alle nysgjerrige på hvor våre studievenner har tenkt seg. Vår utdanning åpner dører til en rekke bransjer, og vi kan jobbe hvor som helst i Norge.
Magma 29.11.2023
Artikkelen gir en oversikt over analyser av produktivitet og effektivitet i helsesektoren med vekt på norske og nordiske anvendelser.
Magma 29.11.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt