AddToAny

Forsker og forskningsassistent

Fafo søker en forsker og en forskningsassistent innen fagområdet velferdsforskning
Du vil være tilknyttet forskningsgruppa for velferdsforskning og levekår. Gruppa jobber med temaer knyttet til innretningen av velferdssystemet, trygd, arbeidsinkludering, helse, levekår, tjenesteorganisering, bruk av heltid/deltid, sykefravær og seniorpolitikk. Spørsmål om hvordan velferdspolitikk påvirker situasjonen for utsatte grupper står sentralt i vår forskning.

Forskningsgruppa består for tiden består av 13 forskere. Vi har stor pågang av prosjekter og trenger flere kloke hoder.

Hvem er vi, og hva vil vi?

Fafo driver anvendt samfunnsforskning med en kombinasjon av oppdragsprosjekter (for departementer, direktorater, frivillige organisasjoner og partene i arbeidslivet) og prosjekter vi selv tar initiativ til. Dette gir oss en god balanse mellom store og små prosjekter, og mellom å svare på oppdragsgivernes spørsmål og å formulere våre egne. Vi er opptatt av å formidle og publisere. Vi skriver forskningsrapporter, vitenskapelige artikler og fagbøker. Vi holder foredrag, lager egne arrangementer og er aktive i media.

De nye kollegaene dine er samfunnsvitere - noen med lang fartstid på Fafo og andre som nylig har blitt en del av laget. Vi har ulike interessefelt, med det til felles at vi liker å jobbe med viktige samfunnsutfordringer og er åpne for folk med egne ideer.

Vi tilbyr:

Et kreativt og samfunnsengasjert forskningsmiljø i vekst

Et bredt arbeidsfelt, men med god mulighet for faglig spesialisering

Eget kontor i vårt fine bygg sentralt på Grønland i Oslo

En fleksibel arbeidsplass

Konkurransedyktig lønn

Fafo er en frittstående samfunnsvitenskapelig forskningsstiftelse som utvikler kunnskap om vilkårene for deltakelse i arbeidsliv, organisasjonsliv, samfunn og politikk, om sammenhengene mellom politikk og levekår, og om demokrati, utvikling og verdiskaping.

Vi jobber for et inkluderende arbeidsliv, og ønsker at de ansatte speiler mangfoldet i befolkningen.

Forsker

Vi søker en forsker i fast stilling til å arbeide innenfor ett eller flere av gruppas sentrale forskningsområder. Du har høyere samfunnsfaglig utdanning med gode resultater, gjerne doktorgrad, og sterk metodisk kompetanse, kvalitativt og/eller kvantitativt.

Forskningsassistent

Vi søker også en forskningsassistent i ett års vikariat som kan bistå i administrering og gjennomføring av datainnsamling og drive egne prosjekter, bistå forskere og delta i å analysere data og skrive forskningsrapporter. Du har mastergrad i samfunnsvitenskap og kan gjerne være nylig utdannet.

For begge stillinger gjelder at du er:

samfunnsengasjerte og opptatt av de temaene Fafo jobber med

god til å skrive og behersker norsk skriftlig og muntlig svært godt

god på å jobbe i team, og til å gi og få faglige tilbakemeldinger

ivrige etter å utvikle egne interessefelt, innenfor rammen av Fafos forskning

ansvarsbevisst, selvstendig og utviklingsorientert

en person som trives i en jobb der det tidvis er høyt tempo

Hvis du har spørsmål om stillingene, ta kontakt med forskningsleder

Terje Olsen, tlf 911 03 953

eller epost: terje.olsen@fafo.no

Søknad med CV sendes på e-post til Anne Mørch anne.morch@fafo.no innen 30. august 2022.

Søk på stillingen

Gå til mediet

Flere saker fra Forskerforum

SAMANSLÅING OG OPPSPLITTING a) Kva for italiensk forfattar, filosof og statsmann tok i 1522 til orde for det som kan kallast ein splitt-og-hersk-taktikk, i verket Krigskunst?
Forskerforum 31.10.2023
Ny undersøkelse om arbeidsvilkår ved forskningsinstituttene
Forskerforum 31.10.2023
Uten norsk som fagspråk har norske teologiske utdanningsinstitusjoner liten eksistensberettigelse, skriver innleggsforfatterne.
Forskerforum 31.10.2023
Når oppdragene er underfinansiert, risikerer forskere å gjøre deler av jobben gratis. Kritikken kommer fram i Forskerforbundets undersøkelse om instituttsektoren.
Forskerforum 31.10.2023
Bruken av kunstneriske åremål bør kun brukes som en unntaksordning, mener Live Maria Roggen.
Forskerforum 31.10.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt