AddToAny

Forsker i Matteknologi

Interessert i å hjelpe matnæringene med å utvikle morgendagens attraktive og sunnere produkter?
Søknadsfrist: 19. mars 2023

Om stillingen

Ønsker du å bidra til forskning for å lage nye attraktive, helseriktige og bærekraftige matvarer? Nofima søker en dedikert og entusiastisk forsker til fast stilling i avdeling for mat og helse.

Er du interessert i å hjelpe matnæringene med å utvikle attraktive og helseriktige produkter? Denne stillingen vil løse utfordringer knyttet til etterspørselen etter nye råvarer, ingredienser og prosesseringsteknologier for attraktive mat- og drikkevarer med høy ernæringsmessig kvalitet og funksjonalitet.

Du vil være en del av et forskerteam som dekker et bredt spekter av primært plantebaserte matvarer som frokostblandinger, bakeri og kjøtt- og meierialternativer. Du vil ta del i et ledende forskningsmiljø, med tilgang til state-of-the-art utstyr. Dette inkluderer ulike laboratorie- og pilotskala produksjonsanlegg (mølleteknologi, tørr- og våtfraksjonering, ekstrudering, bakeri, kjøtt- og grønnsaksproduksjonshaller) samt analytisk utstyr for kjemisk og fysisk karakterisering.

I Nofima samarbeider vi med norsk matnæring, og nasjonale og internasjonale forskningsinstitusjoner. Du har gode nettverksevner og erfaring med både akademiske partnere og næringsaktører. Du ser muligheter i hvordan næringenes behov kan skape nye forskningsinitiativ.

Arbeidsoppgaver

Utvikle prosesser og teknologier for produksjon av ingredienser og næringsmidler

Belyse den funksjonelle, ernæringsmessige og sensoriske kvaliteten på ingredienser og produkter

Publisering av resultater i internasjonale fagfellevurderte tidsskrifter

Implementering av kunnskap i matnæringene

Prosjektledelse

Generere nye prosjektideer, planlegge og søke om midler til disse

Nettverk med matnæringene og akademia

Kommunisere resultater til akademia så vel som til publikum og matnæringene

Kvalifikasjonskrav

Nødvendige kvalifikasjoner:

PhD i matteknologi, matforedling, matkjemi eller lignende

Kunnskap om biokjemiske egenskaper til proteiner, karbohydrater og lipider

Kunnskap om metoder innen kjemi og/eller fysikalsk kjemi

Kompetanse og erfaring dokumentert gjennom vitenskapelig publisering i fagfellevurderte tidsskrift

Meget gode skriftlige og muntlige kommunikasjonsevner på engelsk

Følgende kvalifikasjoner er en fordel:

Erfaring fra samarbeid med matnæringene

Erfaring med produktinnovasjon

Søkere med nasjonale og internasjonale nettverk har en fordel

Gode kunnskaper i norsk eller et annet skandinavisk språk

Personlige egenskaper:

Du er positiv og behandler andre med respekt

Du samarbeider godt og bidrar gjerne til at andre når sine mål

Du er løsningsorientert og initiativrik

Du bidrar til, gjennomfører og tilpasser deg raskt endringer

Du deler din kunnskap og erfaringer med andre

Vi vil legge vekt på personlig egnethet for stillingen.

Ytterligere informasjon

Startdatoen er fleksibel avhengig av når du kan begynne hos oss.

Vi tilbyr

Nofima arbeider innenfor mange spennende fagområder og vi har et profesjonelt, godt og tverrfaglig arbeidsmiljø. Vi tilbyr konkurransedyktige betingelser og gode pensjons- og forsikringsordninger. Gode kantinefasiliteter på alle Nofima sine lokalisasjoner.

Søknad

Søknaden sendes elektronisk via www.jobbnorge.no, og inneholder:

Søknadsbrev

CV (fullstendig oversikt over utdanning og arbeidserfaring)

Vitnemål og karakterutskrifter

Attester

2-3 referanser med kontaktinformasjon

Om Nofima

«Bærekraftig mat til alle» er vår visjon. Den er tuftet på FNs bærekraftsmål og skal ligge til grunn for alt vi gjør. Som et anvendt og næringsrettet forskningsinstitutt jobber vi målrettet med forskning og innovasjon som bidrar til bærekraftig matproduksjon og god forvaltning av ressurser fra hav og land.

Nofima er organisert i tre divisjoner som forsker for alle matnæringer. I mange prosjekter jobber vi på tvers av divisjonene Akvakultur, Sjømat og Mat for å tilføre kundene den beste matnyttige kunnskapen.

Tverrfaglighet gjør også arbeidshverdagen mer spennende og givende for den enkelte ansatte. Vi sier ofte at vår forskning skal gjøre fremtidige generasjoner stolte.

Vårt hovedkontor er i Tromsø, og vi har forskningsavdelinger i Sunndalsøra, Bergen, Stavanger og Ås. Vi er omkring 390 ansatte og tilbyr konkurransedyktige betingelser, og svært gode pensjons- og forsikringsordninger.

Spørsmål om stillingen

For nærmere opplysninger om stillingen kontakt:

Simon Ballance, seniorforsker, simon.ballance@nofima.no, +47 917 95 440

Tzvetelin Dessev, seniorforsker, tzvetelin.dessev@nofima.no, +47 465 01 743

Kristin Hollung, forskningssjef,kristin.hollung@nofima.no, +47 959 70 682

Søk på stillingen her

Gå til mediet

Flere saker fra Forskerforum

Forskerforum 10.06.2024
Nav dyttar ofte folk mot digitale kanalar, sjølv når det er openbert at dei ikkje greier å bruke dei. Det seier forskar Sara Hofmann, som heller kaldt vatn i blodet på teknologioptimistane.
Forskerforum 10.06.2024
Forskerforum 10.06.2024
Skadelig påvirkning på nett utøves av både fremmede stater og rent kommersielle aktører. Det er et kaos, sier Eskil Grendahl Sivertsen.
Forskerforum 10.06.2024
Å tenke høyt sammen med en håndverker mens hånden stryker over stålplatene på et gammelt skipsskrog, det er forskning for Håkon Sandåker.
Forskerforum 10.06.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt