AddToAny

- Folk har fått høre at Ole Brumm ikke sitter i rullestol og at Mummitrollet ikke er blind

Men i Mari Storsteins filmprosjekt skal en rullestolbruker ha hovedrollen. Nå får hun søkere fra hele landet. Og ennå er det mulighet for den som har lyst.
Tweet

Filmskaper Mari Storstein lager det som ligger an til å bli Norges første spillefilm med en rullestolbruker i hovedrollen.

Det er en romantisk dramakomedie, og i fjor gikk hun og samarbeidspartnerne bredt ut og etterlyste søkere til hovedrollen.

Det har gitt gode resultater.

- Vi har fått inn rundt 30 søknader. Det vil jeg si er ganske mye. Det er rett og slett kjempegøy, sier Storstein til Handikapnytt.

Tar tid

Mari Storstein jobber sammen med produsenten Thomas Robsahm og fotograf Tomas Myklebost. Sistnevnte er også Storsteins samboer. Norsk Filminstitutt har gitt støtte til manusarbeidet. Det er vanskelig å si noe om når filmen kan bli en realitet.

- Film tar lang tid. Vi er en liten gjeng som holder på, og vår castingprosess er annerledes enn mange andres. Den tar lenger tid. Vi startet prosessen parallelt med manusskrivingen, forklarer Storstein.

- Mange får aldri sjansen

Det gjorde de fordi det knapt er mulig å oppdrive utdannede skuespillere med funksjonsnedsettelse i Norge. Ikke fordi det er mangel på mennesker med lyst eller evne til å være skuespillere, men fordi folk med funksjonsnedsettelse sjeld

Les mer

Flere saker fra Handikapnytt

Britiske John McFall er valgt ut av Det europeiske romfartsbyrået for å forberede at funksjonshemmede kan arbeide i verdensrommet.
Handikapnytt 25.11.2022
(NTB): Rødt mener det haster med å nå dem som sliter mest og foreslår en tiltakspakke som skal komme i desember. - Priskrisa rammer norske familier knallhardt og særlig i jula.
Handikapnytt 25.11.2022
NHFs forbundsleder Tove Linnea Brandvik reagerer sterkt på at helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol ikke kan si noe om når regjeringen kommer med et konkret forslag basert på BPA-utvalgets utredning.
Handikapnytt 24.11.2022
MENINGER: Funksjonshemmedes likestillingskamp henger altfor langt etter. Derfor blir diskriminering både rettferdiggjort og legitimert, skriver Ida Hauge Dignes og Marianne Knudsen.
Handikapnytt 24.11.2022
1000 nye varig tilrettelagte arbeidsplasser (VTA), og 1000 nye tiltaksplasser til personer med nedsatt arbeidsevne er noen av satsingene i Høyres alternative budsjett for 2023.
Handikapnytt 23.11.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt