AddToAny

Flere forskere vil vise seg fram under Arendalsuka

Forskningsstiftelsen Fafo var den første forskningsinstitusjonen som tok hele staben med seg til Arendal under Arendalsuka. Det er fire år siden. Etter hvert har mange andre kommet etter.
CICERO-direktøren sier at hun knyttet kontakt med mange nye partnere innen forskning og andre samfunnsaktører sist uke.

- De akademiske institusjonene har blitt synligere og tydeligere på Arendalsuka de siste årene, mener professor Eli Skogerbø ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo. Hun forsker på Arendalsuka.

Hun tror forskerne er i Arendal av de samme grunnene som de fleste andre.

- De er her for å knytte kontakter og nettverk og vise fram sin kunnskap. Det er ikke usannsynlig at en del oppdragsinstitutter og andre er her for å lære av hverandre.

Fafo er veteran

Også i år var forskningsinstituttet Fafo med rundt 60 av sine ansatte å finne ved kaia i Arendal.

På «Fafobåten» var det til sammen 30 ulike arrangementer. I tillegg var Fafo-forskere spredt rundt på andres arrangementer over hele uka, både som deltakere og som publikum.

For fire år siden var de den eneste forskningsinstitusjonen som lå til kai i sørlandsbyen. I år var forskerne svært synlig, både ved kaia og på land. Forskningsinstitusjonene har definitivt sett verdien av å bli sett i Arendal.

Daglig leder ved Fafo, Tone Fløtten, forteller at det for deres del er slutt på stabsseminarer på hoteller. Nå vil de ansatte til Arendal.

- Etter oppsummeringen første året var den en ansatt som sa at: «Hvis vi ikke gjør dette neste år, så må jeg bare slutte på Fafo. Dette v

Les mer

Flere saker fra forskning.no

Snart legger isbryteren Polarstern ut på en stor polarekspedisjon. Forskningsskipet reiser fra Tromsø og skal tilbringe ett år i isen i Nordishavet.
forskning.no 18.09.2019
Mange biologiske spor på åstedet for en kriminell handling er for skitne til å kunne analyseres. En ny, svensk oppdagelse gjør at etterforskere nå kan finne DNA også i spor fra veldig skitne åsteder.
forskning.no 18.09.2019
De som var mest forfengelige som 18-åringer hadde mindre stabile kjærlighetsforhold senere i livet, og narsissister havner oftere i lederroller, ifølge ny studie.
forskning.no 18.09.2019
Sør for Svalbard ligger Spitsbergenbanken. Her har en kald havstrøm dannet unike landformer. Forskere kan nå vise fram flotte bilder.
forskning.no 18.09.2019
KRONIKK: Det som holder oss i live, vil drepe oss på sikt.
forskning.no 18.09.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt