AddToAny

Flere feil på kart og vegskilt

Det er flere steder med feil på kart og/eller vegskilt i Norge. Slike feil bør det ryddes opp i.
Dette er en kronikk. Meninger i teksten står for skribentens regning

Overhalla kommune vedtok å endre namn på kommunesenteret Ranemsletta og bygdesenteret Hunn i mai 2014. Bakgrunnen var at begge steder hadde vært feilskiltet i noen tiår. For Hunn skyldtes nok det at namnet Hunn ikke hadde vært kartfestet. Vedtaket ble påklaget for begge steder, og Klagenemnda for stedsnamnsaker tok klagen til følge for begge. I februar 2018 ble begge omskiltet med sine korrekte namn, dvs. Ranemsletta og Hunn. I tillegg ble Hunn kartfestet av Kartverket.

I november 2021 gjenga Sogn Avis hva varaordfører Jan Olav Fretland i Lærdal sa i et formannskapsmøte:«Det ergrar meg at det ikkje går an å sjå at Lærdalsøyri er tettstaden i Lærdal kommune.» Han sikta til vegskilt. Med tettstaden sikta han nok til kommunesenteret. Problemet er at Lærdalsøyri er skilta (blått skilt) med kommunens namn Lærdal. For ordens skyld nemnes det at andre (gule) skilt viser korrekt namn Lærdalsøyri.

Undertegnede skrev på denne bakgrunn et leserinnlegg i Sogn Avis hvor jeg påpekte at feilskilting er i strid med stadnamnlova. I motsetning til i Overhalla-saka er det ikke feil på kart mht. Lærdalsøyri.

Etter det sendte Ole Martin Skilleås (UiB) og undertegnede et innlegg til Trønder-Avisa/Trønderdebatt (08) hvor vi påpekte feil namnbruk og feil veiskilting for både Verdalsøra og Stjørdalshalsen. Innlegget ligger på nettstedet Trønderdebatt. Felles for begge er at de er skiltet med kommunens namn.

I tillegg framgår namna Verdalsøra og Stjørdalshalsen kun i liten målestokk på kart slik at det også foreligger fe

Les mer

Flere saker fra Bondebladet

Debatten har gått friskt i sosiale medier etter at Q-Meieriene lanserte Klimamelk og Tine Fremtidsmelk. Folk er skeptiske.
Bondebladet 28.09.2023
- Vi har merket et visst påtrykk fra kundene. Men vi er mest engstelige for dem som ikke tar kontakt og murer seg inne alene med sine utfordringer når vi bør stå sammen.
Bondebladet 28.09.2023
Brannvesenet klarte å redda livet til 15 av sauene som blei tatt av vatnet då holmen dei beitte på, forsvann i den flaumstore elva. Seks daude sauer blei henta opp.
Bondebladet 28.09.2023
Norges Bondelag mener vi bør nå jordvernmålet raskere enn regjeringa legger opp til. - Et areal tilsvarende all dyrka mark på øya mi forsvinner annethvert år, sier John Erik Skjellnes Johansen.
Bondebladet 28.09.2023
Det er fremsatt krav om ekstraordinært Årsmøte i Nortura, med valg av styre som eneste sak. I den forbindelse fikk valgkomiteen den 5. september i oppdrag fra ordfører om å komme med en innstilling til det ekstraordinære årsmøtet. Årsmøtet er berammet til 3. oktober.
Bondebladet 28.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt