AddToAny

Feiret førti med seminar

Det er i år 40 år siden Afag - Arkitektenes fagforbund - ble stiftet. Torsdag 1. desember samlet det nå godt voksne fagforbundet medlemmer, tillitsvalgte og kolleger i bransjen til feiring i Dogas transformatorhall i Oslo.
Det var en glad og spent generalsekretær Per Christian Opsahl, som snakket med Arkitektnytt like før det braket løs.

- Vi fant ut at dette er den beste måten å markere 40-årsdagen på. Ved å lage et faglig Afag-seminar kan vi få frem de tingene vi jobber for i tillegg til selve feiringen. Å lage et seminar er vesentlig bedre enn å bare lage en fest, sa Opsahl mens de nærmere 140 gjestene var i ferd med å ankomme.

Begynte med krisetid

Programmet begynte med foredrag av Lise Lyngsnes Randeberg, leder i Akademikerne, som fortalte om viktigheten av fagbevegelsen i krisetid, mens Steinar Skjerdingstad, administrerende direktør i arbeidsgiverorganisasjonen Arkitektbedriftene i Norge, ga gjestene et ganske bekymringsfullt oversiktsbilde over tendensene i arkitektmarkedet akkurat nå.

Fra scenen beskrev Skjerdingstad tiden vi lever i som «ulvetider, om ikke bjørnetider». Til Arkitektnytt utdypet direktøren hva som er status i markedet, basert på blant annet informasjon fra deres medlemmer.

- Status akkurat nå er at vi er i en vanskelig situasjon med innstramminger i offentlige sektor samtidig som vi får en stopp i boligmarkedet. 40 prosent av arkitekters aktivitet skjer i boligmarkedet, og jo mindre firmaene er jo mer avhengig er man av dette markedet. Samtidig har du krigen Ukraina, økte råvarepriser og energikrise.

- Er det noen lyspunkter?

- Vi tror foreløpig at dette kun er en dupp og at 2024 vil bli bedre. Men 2023 kommer til å bli tøft!

Historisk bokstavlek

Det var likevel ikke bare snakk om krisetider. En opplagt konferansier, radiostjerne Kari Slaatsveen, hadde grav

Les mer

Flere saker fra Arkitektnytt

Etter mange års kamp ser Obos og Vålerengas befolkning ut til å være enig om Sota-kiosken.
Arkitektnytt 03.02.2023
Hovedstadens innbyggere venter på nytt Tøyenbad. Torsdag meldte Oslobygg KF, kommunens eiendomsforetak, om framskritt: Råbygget i stål og betong er nå ferdig.
Arkitektnytt 02.02.2023
Anken i millionsøksmålet mot arkitektene bak kirkebygget Teglen skal opp i mai.
Arkitektnytt 02.02.2023
- Vi i bransjen får sjokk dersom vi sender inn en byggesøknad som faktisk vurderes som fullstendig og klar til behandling når etaten mottar den. Det tilhører sjeldenhetene.
Arkitektnytt 02.02.2023
Inne i fjellet i Mo i Rana har Norge fått et høyteknologisk anlegg i verdensklasse, med nye imponerende fjellhaller og sikringsmagasiner.
Arkitektnytt 01.02.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt