AddToAny

Fagbrevboom

Fagbrevboom
Lykken er å ta fagbrev sammen med gode kollegaer, ifølge Judit Smogeli på Kløverkjøtt.
- Vi har hatt det utrolig artig. Vi har blitt en mye mer sammensveiset gjeng, sier Judit Smogeli.

Det siste året har 16 ansatte på Kløverkjøtt på Vestnes i Møre og Romsdal vært under utdanning. Målet er at alle skal ta fagbrev i industriell matproduksjon. Allerede har halvparten bestått fagprøven.

Fra før hadde bare fem av totalt 52 ansatte fagbrev.Overtalt

Judit Smogeli har lang fartstid på fabrikken. Hun var en av dem som i utgangspunktet var litt skeptisk til å sette seg på skolebenken igjen.

- Jeg er for gammel, tenkte jeg, men så lot jeg meg overtale, sier Smogeli. Hun angrer ikke, selv om det til tider har vært mye jobb. Alder og språk trekkes frem som de største utfordringene. Av de som tar fagbrev er mange godt voksne, og flere er av utenlandsk opprinnelse og kan til tider syns at teoriundervisning på norsk er krevende.Ildsjel

Maria Østrem har jobbet på fabrikken i 15 år. Selv om hun de siste månedene har jobbet mye i resepsjonen, så er det produksj
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra NNN-arbeideren

NNN-arbeideren 25.06.2021
Masja Krogh fra fiskerinæringa i Båtsfjord fortsetter som leder for Det sentrale ungdomsutvalget (DSU) i NNN.
NNN-arbeideren 25.06.2021
De har kjempet lenge for å beholde distribusjon av egenprodusert øl, brus og vann. Nå kan den mangeårige kampen ende med mer makt til dagligvarekjedene - og over 200 risikerer å miste jobben.
NNN-arbeideren 25.06.2021
For første gang skulle de slakte fisk sommeren gjennom. Med stengte grenser var et lokalt ungdomsfrieri det som skulle til for å holde hjulene i gang hos Astafjord slakteri.
NNN-arbeideren 25.06.2021
Lite hører sammen så godt som sommer, konserter - og duggfriskt øl. Nå er det lite å finne av store konsertopplevelser, selv om det nærmer seg med stormskritt - men øl får man alltids tak i.
NNN-arbeideren 25.06.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt