AddToAny

Følg ladereglene der du bor

Juss Som beboer i et borettslag eller i et sameie plikter du å følge lovlige fattede beslutninger i en generalforsamling eller årsmøte. Det betyr at du må innrette deg etter de bestemmelsene som er blitt vedtatt om lading av elbil der du bor.
Tenk deg at borettslaget, eierseksjonssameiet eller realsameiet har gått sammen om å investere i infrastruktur til lading, og alle som eier hybrid eller el-bil har investert i egnet utstyr for å lade bilene. Til tross for enighet på generalforsamling er det noen få som nekter å innrette seg, og som fortsetter å lade på det gamle måten. Hva gjør man?

Medlemmer i Huseierne får gratis juridisk rådgivning om bolig og eiendom.

- I utgangspunktet er det slik at ingen kan bruke fellesarealene på en slik måte at det påfører andre seksjonseiere skade eller ulempe på en urimelig eller unødvendig måte. Ureglementert lading av el-bil som medfører brannrisiko eller økonomisk byrde på de andre sameierne, bryter helt klart med denne regelen, og sameiet/styret kan kreve at ladingen opphører, sier advokat Annita Magnussen i Huseiernes Landsforbund.

Mislighold kan få til konsekvenser

Ettersom dette vil være et mislighold av andels- eller seksjonseiers forpliktelser i laget/sameiet, må det behandles som alle andre mislighold.

- Man må sende advarsler om at det man gjør ikke aksepteres og er i strid med sameiet eller borettslagets bestemmelser, og at sameiet vil vurdere en fortsettelse av tiltaket som et mislighold. Vesentlig mis

Les mer

Flere saker fra Hus & Bolig

Såkalte «grønne boliglån» er fordelaktige lån til boligeiere som har eller oppnår energivennlige boliger ifølge en viss standard. Vi har sett på tilbudene.
Hus & Bolig 20.05.2020
Ramsløken er blitt gourmetløken alle snakker om. Best er det om du kan plukke den i skogen, for den er vrien å dyrke frem selv, men vi gir deg noen tips.
Hus & Bolig 20.05.2020
Mange ønsker seg en ekstra uteplass, og her viser vi deg hvordan du enkelt kan lage din egen platting i hagen.
Hus & Bolig 18.05.2020
Dyrk selv og spar penger! Du har fortsatt tid til å så både blomster og urter som du kan sette ut i balkong- eller verandakasser når finværet kommer. Les våre tips!
Hus & Bolig 14.05.2020
Bankene har nå senket rentene på boliglån etter at Norges Bank satte styringsrenten til null for en uke siden. Huseiernes oppdaterte rentebarometer viser at du nå bør ha en boliglånsrente på ettallet.
Hus & Bolig 14.05.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt