AddToAny

Følg ladereglene der du bor

Juss Som beboer i et borettslag eller i et sameie plikter du å følge lovlige fattede beslutninger i en generalforsamling eller årsmøte. Det betyr at du må innrette deg etter de bestemmelsene som er blitt vedtatt om lading av elbil der du bor.
Tenk deg at borettslaget, eierseksjonssameiet eller realsameiet har gått sammen om å investere i infrastruktur til lading, og alle som eier hybrid eller el-bil har investert i egnet utstyr for å lade bilene. Til tross for enighet på generalforsamling er det noen få som nekter å innrette seg, og som fortsetter å lade på det gamle måten. Hva gjør man?

Medlemmer i Huseierne får gratis juridisk rådgivning om bolig og eiendom.

- I utgangspunktet er det slik at ingen kan bruke fellesarealene på en slik måte at det påfører andre seksjonseiere skade eller ulempe på en urimelig eller unødvendig måte. Ureglementert lading av el-bil som medfører brannrisiko eller økonomisk byrde på de andre sameierne, bryter helt klart med denne regelen, og sameiet/styret kan kreve at ladingen opphører, sier advokat Annita Magnussen i Huseiernes Landsforbund.

Mislighold kan få til konsekvenser

Ettersom dette vil være et mislighold av andels- eller seksjonseiers forpliktelser i laget/sameiet, må det behandles som alle andre mislighold.

- Man må sende advarsler om at det man gjør ikke aksepteres og er i strid med sameiet eller borettslagets bestemmelser, og at sameiet vil vurdere en fortsettelse av tiltaket som et mislighold. Vesentlig mis

Les mer

Flere saker fra Hus & Bolig

Miljø Miljøvennlighet og vårt eget ansvar for klima er blitt store temaer i samfunnsdebatten. Men hva vet du om valgene du kan ta?
Hus & Bolig 13.11.2019
Alle som leier ut bolig må måle radon. Så hvis du ennå ikke har målt i utleieboligen din, er dette en fin tid å sette i gang på.
Hus & Bolig 13.11.2019
Juss Vurderer du å la noen få borett i boligen din? Sørg for å skrive en god, gjennomtenkt avtale - det er viktig for både deg og den boretten gjelder.
Hus & Bolig 12.11.2019
Årets store boligmesse kommer til Trondheim Spektrum 15. - 17. november. Vi gir deg gratis adgang!
Hus & Bolig 12.11.2019
Bolig Forhandlere av elektriske og elektroniske produkter må gjøre mer for å sikre at EE-avfall blir forsvarlig håndtert og ikke kommer på avveie.
Hus & Bolig 11.11.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt