BUSKAP
11.12.2017
Tine har sammen med kraftfôrbransjen satt i gang et arbeid for å redusere melkas innhold av mettet fett og øke innholdet av umetta fett.
Dagligvarebransjen og NHO Mat og Drikke har signert en intensjonsavtale med myndighetene som omhandler kosthold og helse. Avtalen forplikter bransjen til å jobbe for å redusere inntaket av metta fett fra 14 energiprosent til 13 energiprosent allerede i 2018. Det langsiktige målet er at kun 10 prosent av fettet vi inntar skal være mettet fett.
Økt fokus på folkehelse
Det er et økende fokus på forbedret folkehelse og reduksjon av hjerte- og karsykdommer i befolkningen. Tine har over tid bidratt til bedre folkehelse gjennom å ha kuttet innhold av blant annet sukker i mange av sine produkter. Nå settes det også fokus på det fettet som vi forbrukere inntar gjennom blant annet meieriprodukter. Næringen har selv tatt initiativ til en intensjonsavtale for redusert metta fett i produktene gjennom bransjeorganisasjonen NHO Mat og Drikke. Man ser at det er bedre for bransjen og enklere å få til resultater gjennom samarbeid på tvers i matvarebransjen sammenlignet med påbud fra myndighetene. For Tine handler dette også om å imøtekomme et behov i markedet, omdømme og konkurransekraft for meieriprodukter i fremtiden.
Små endringer over tid
Melk har et naturlig innhold av metta fett, og det er komplisert og antakeli
Gå til medietØkt fokus på folkehelse
Det er et økende fokus på forbedret folkehelse og reduksjon av hjerte- og karsykdommer i befolkningen. Tine har over tid bidratt til bedre folkehelse gjennom å ha kuttet innhold av blant annet sukker i mange av sine produkter. Nå settes det også fokus på det fettet som vi forbrukere inntar gjennom blant annet meieriprodukter. Næringen har selv tatt initiativ til en intensjonsavtale for redusert metta fett i produktene gjennom bransjeorganisasjonen NHO Mat og Drikke. Man ser at det er bedre for bransjen og enklere å få til resultater gjennom samarbeid på tvers i matvarebransjen sammenlignet med påbud fra myndighetene. For Tine handler dette også om å imøtekomme et behov i markedet, omdømme og konkurransekraft for meieriprodukter i fremtiden.
Små endringer over tid
Melk har et naturlig innhold av metta fett, og det er komplisert og antakeli


































































































