AddToAny

Evig hjemmekoontor

Evig hjemmekoontor
Å jobbe hjemmefra er kommet for å bli. Noen elsker det, andre hater det. Seks ansatte viser fram sin nye arbeidsplass.
- Vi fikk tilbud om å få kjørt hjem kontorstol, skjerm og arbeidspult. Jeg ba dem heller kjøre ut noen ekstra kvadratmeter.
Alexander Huth (31) smiler der han sitter på en spinkel retrokrakk ved det sammenleggbare teakbordet. Bortsett fra en slank laptop er det ingenting som vitner om at rådgiveren i Nærings- og fiskeridepartementet har jobbet hjemmefra i godt over et år. Den 24 kvadratmeter store studioleiligheten i Oslo sentrum er blottet for kontorrekvisita.
- Da jeg var litt koronadeppa i november, var det viktig å ikke fylle opp med møbler fra jobben. Da ville hjemmet mitt blitt et kontor.
Før pandemien rammet Norge, hadde Huth aldri tatt med pc-en hjem fra jobben. Nå er han spent på hvordan framtida blir. Flere og flere arbeidsgivere åpner opp for mer jobbing borte fra arbeidsplassen. I det nye regjeringskvartalet planlegges det for underkapasitet med kontorplass til 75 prosent av de ansatte.
- Personlig vil jeg ikke fortsette slik etter pandemien, men som tillitsvalgt synes jeg det er fint å legge til rette for at de som ønsker eller trenger det, kan jobbe hjemme.
Huth er nestleder i Norsk Tjenestemannslag (NTL) i departementet.

Jobber effektivt hjemme
Selv om hjemmekontor er kommet for å bli, vil nok de færreste arbeidsgivere gå så langt som Twitter-sjefen. Han har sagt til sine 4000 ansatte at de aldri trenger å komme tilbake til kontoret. Men også virksomheter i Norge åpner opp for fleksible løsninger. Nærings- og fiskeridepartementet lyste nylig ut to stillinger hvor ansatte kan bo og jobbe hvor de vil. I DNB kan ansatte jobbe hjemme to dager i uka etter pandemien.

ULEVELIG: Vinglassene klirrer og hele bygget dirrer på de verste dagene. Da kan ikke Alexander Huth jobber hjemmefra. Bråket skyldes veiarbeid utenfor ettromsleiligheten i Storgata i Oslo.
Mer hjemmekontor er musikk i ørene til rådgiver Agnete Skålevik (55) ved Hordaland tingrett. Hjemme på Askøy i skjærgården utenfor Bergen deler hun kontor med Bambina og Nikita. Den ene ligger ofte ved føttene hennes og den andre i gjestesenga. Når domstolsmedarbeideren har møter på Teams, skraper de på døra. Hundene vil inn til matmor.
- Jeg trives veldig godt med hjemmekontor og kommer til å fortsette med det de dagene jeg ikke har rettsmøter, sier hun.
Allerede før pandemien samarbeidet Skålevik mye digitalt med kollegene. Hun har astma og kan ikke ha kontor i Bergen tinghus hvor inneklimaet er så dårlig at rådgiveren kan utvikle kols. Skålevik arbeidet til vanlig i nabobygget, atskilt fra de fleste av sine kolleger. Å flytte kontoret hjem, var ikke store overgangen.
- Jeg liker å sitte i fred og ro. Hjemme er jeg kjempeeffektiv. På dager da jeg
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra Posthornet

Det skal KS og Posten Norge se nærmere på i et nytt samarbeidsprosjekt, der ulike tjenester utredes.
Posthornet 30.06.2021
- Jeg og en av vikarene sto like ved døra da det smalt, forteller Anny Hjelset.
Posthornet 30.06.2021
De var tett på bomben. Ti år etter vekker terroren sterke minner for ansatte i regjeringskvartalet.
Posthornet 30.06.2021
Smitteverntiltak har henvist mange postansatte til hjemmekontor og framover vil det bli mer vanlig. - Men ikke for alle, tror hovedverneombud Tor Øyvind Fevang.
Posthornet 30.06.2021
f Det tyske selskapet Aurelius skulle overta Bring Frigo AB. Nå er salget stanset. Posten Norge AS og Aurelius hadde i avtalen fastsatt en frist for når transaksjonen skje.
Posthornet 30.06.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt