Dagligvarehandelen
07.06.2016
Mat er medisin - nå som før. Men kunnskaps- og bevissthetsnivået om hva som er bra for kroppen, er i sterk endring. Sukker er et sjeldent godt eksempel. Skal forbruket ned og folkehelsen opp, må vi prioritere tiltak som faktisk virker.
Fra å være en eksklusiv vare solgt på apotek til de mest privilegerte, ble sukker nærmest en nødvendighetsartikkel for folk flest. Pendelen er i ferd med i snu igjen. Nå er salig farmors brødskiver med «strøskinke» - smør og strøsukker - redusert til et søtt barndomsminne. Mat- og drikkenæringen arbeider hardt for å gi forbrukerne gode og sunnere produkter. Forbrukerne, på sin side, etterspør sukkerfrie og sukker-reduserte produkter. Denne sirkelvirkningen blir det positiv konkurranse av.
Helsedirektoratets kostholdsundersøkelser viser sukkerforbruket i Norge er i sterk nedgang. Kostens innhold av tilsatt sukker er redusert fra 17 til 13 prosent av kostens energi
Gå til medietHelsedirektoratets kostholdsundersøkelser viser sukkerforbruket i Norge er i sterk nedgang. Kostens innhold av tilsatt sukker er redusert fra 17 til 13 prosent av kostens energi


































































































