AddToAny

ET OVERSKUDDSMENNESKE

ET OVERSKUDDSMENNESKE
Hun skal lede sine tropper inn i en fremtid med store forandringer, den nytilsatte lederen av Regnskap Norge. Men Christine Lundberg Larsen er optimist på vegne av regnskapsførerne, og er overbevist om at rollen i fremtiden vil bli stadig mer utfordrende.
LIKE FØR JUL tiltrådte 44 år gamle Christine Lundberg Larsen som leder i Regnskap Norge, bransjeorganisasjonen for regnskapsførere og regnskapsbyråer i Norge. Og selv om regnskapsførere og revisorer ofte trekkes frem som en yrkesgruppe som vil forsvinne i fremtiden, når digitalisering og roboter overtar de tradisjonelle arbeidsoppgavene, er ikke Lundberg Larsen påfallende bekymret.MER UTFORDRENDE JOBBER

- Endringene tvinges frem, både gjennom økt digitalisering og gjennom holdningene vi finner hos millenniumsgenerasjonen, som etter hvert skal ut i arbeidslivet og stiller nye krav til hvilke arbeidsoppgaver de ønsker å ha. På flere måter skal vi gjennom et generasjonsskifte. Jeg tror likevel ikke det betyr slutten for vår yrkesgruppe. Men det er ingen tvil om at vi må ta grep, forberede oss og møte utfordringene før de tar oss på sengen, sier hun.

For å møte den digitale utviklingen er det viktig å videreutvikle kompetansen hos regnskapsførerne. Lundberg Larsen sammenlikner situasjonen i regnskapsbransjen med det som allerede har funnet sted i revisjonsbransjen, der mye av jobben er vridd bort fra å fylle ut skjemaer og kontrollere bilag, til i langt større grad å fokusere kontrollen på bakgrunn av analyser.

I fjor passerte omsetningen i regnskapsbransjen 14 milliarder kroner, etter en jevn vekst de siste årene. Det tallet vil fortsette å øke etter hvert som bransjen klarer å skape nye og mer kompetansekrevende tjenester, tror Lundberg Larsen.

Deler av kompetanseløftet skal skje gjennom satsing på kurs og kompetanseutvikling, det vil si utover det som er nødv
Gå til mediet

Flere saker fra Magma

Kjetil Bøhn og Quantafuel vil lede an i plastsøppelrevolusjon
Magma 02.12.2020
SAMMENDRAG Et børsnoteringsprosjekt vil ofte være noe av det mest omfattende et selskap gjennomfører i løpet av sin livssyklus.
Magma 02.12.2020
Sammendrag Byggebransjen er en utfordrende bransje å navigere i, og virksomheter og ledere står svært ofte i situasjoner der vurderinger og valg har strategisk betydning og følgelig store konsekvenser på kort og lang sikt.
Magma 02.12.2020
Målforståelse og kommunikasjon viktigere enn detaljoppfølging
Magma 02.12.2020
- Når man har forsket på tidligere kriser, har det vært litt før- og etterforskning. Nå skal vi forske på krisen mens den skjer. Det tror vi vil gi helt ny innsikt, sier professor Lasse B. Lien ved NHH.
Magma 02.12.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt