Her har du det. Ingenting fancy, bare en helt vanlig amerikansk melkegård, sier Donald Mackinson.
Rett ved Interstate 55, et par timer sør for Chicago, ligger Mackinson Dairy Farm. Vi kommer på besøk i uke 16, de er midt i våronna, den største harva deres er kjørt i stykker og de har mer enn nok med å reparere den, om ikke nysgjerrige norske journalister skal komme og stikke nesa i mellom en stor bolt og ei enda større slegge. Men Donald Mackinson tar seg likevel tid til en omvisning.
- Familien vår har drevet gård her i 212 år, og jeg har melka kyr siden 1963, da jeg var ferdig på High School. Nå har jeg akkurat operert i kneet, det var helt utslitt, sier han, mens han halter etter ei sinku som har lurt seg ut av innhegninga.
OPPTIL ÉN METER SNØ PÅ VINTERENSelv om vi har inntrykk av at alt i USA er ugjenkjennelig stort, er ikke proporsjonene på denne melkegården helt ute av proporsjoner. Donald og sønnen Matt har 160 melkekyr, selger oksekalvene og driver 6 400 dekar med mais, soya og gras til høy. Til og med temperaturene er gjenkjennbare.
- Vinterstid kan det bli ned mot 20 til 25 minusgrader, og nesten én meter med snø, selv om det er sjelden. I vinter hadde vi ikke minusgrader i det hele


































































































