AddToAny

ESCRS 2016 FAGLIG SPEED-DATING MED KIRURGER I KØBENHAVN

ESCRS 2016 FAGLIG SPEED-DATING MED KIRURGER I KØBENHAVN
Det går i høyt tempo når ti tusen øyeleger, et par tusen sykepleiere, noen hundre optikere, teknikere og nær alle leverandører i bransjen samles til sitt årlige europeiske møte for faglig utvikling og dialog innen refraktiv kirurgi.
Deltagerne kan i løpet av fem døgn velge mellom hundrevis av foredrag, der mange av dem har en lengde på hele seks minutter! Her sløses det ikke med verdifull tid. Det er få steder i verden du kan lære så mye på så kort tid om hvordan syn kan forbedres og bevares.Historien til European Society of Cataract and Refractive Surgeons (ESCRS) går tilbake til 1991 som arvtageren etter European Intraocular Implant Club. På den tiden ble metoden som revolusjonerte kataraktkirurgien etablert: phakoemulsifikasjon. Bransjen har i ettertid foredlet denne i tett dialog mellom leverandører og kirurger. Skifte av navn og organisering sier litt om kataraktkirurgiens utvikling fra å være en metode noen ganske få utførte til nå å være verdens mest utbredte operasjon. Hvor mange som har blitt operert for katarakt vet ingen sikkert, men det antas at et tall på flere enn 200 millioner er realistisk.Årets ESCRS-møte var en samkjøring av de europeiske foreningene innen cornea, retina og grønn stær (se faktaboks). Slikt blir det mange deltagere av, og det er kun American Academy of Ophthalmology (AAO) som overgår i størrelse.

SPEED!

Kategorien "FreePapers" går nær kontinuerlig disse dagene. Her kan hvem som helst melde inn studier de ønsker å dele og få tilbakemelding på, og hvor faglige nettverk utvides. En jury godkjenner eller avslår søknaden i forkant. Innholdet er ofte små kliniske studier gjort på egen klinikk. Et panel av moderatorer gir tilbakemelding og sørger for å styre diskusj
Gå til mediet

Flere saker fra Optikeren

Å oppleve synsnedsettelse kan være vanskelig nok i seg selv. Hva om du da i tillegg opplever å se ting som ikke er der i virkeligheten og hører dårlig så det er vanskelig å sjekke med hørselen hva som er virkelig? Tør du fortelle det til noen?
Optikeren 19.02.2020
Det tilpasses svært få multifokale kontaktlinser. Hvorfor er det slik og hva kan vi gjøre annerledes? Det ser Bengt Stensson nærmere på i denne artikkelen
Optikeren 19.02.2020
En pasient bruker +16D halvbriller eller lupebriller, en annen bruker en 6,4x stålupe sammen med addisjon på +2,5D. En tredje pasient bruker 5x forstørrelse på en mobil elektronisk lupe i 31 cm avstand, og en fjerde har en bordstående lese-TV med 8 x forstørrelse og 50 cm arbeidsavstand. På ulike måter oppnår alle en forstørrelse på +16D.
Optikeren 19.02.2020
Brilleland er landets mest kjente optikerkjede, med 79 butikker og en omsetning på over 700 millioner kroner. Brilleland er den profesjonelle kjeden for folk flest, med variert og tidsriktig utvalg til lav pris. Hos Brilleland skal alle oppleve at de har råd til høy kvalitet, både når det gjelder briller, kontaktlinser og øyehelse.
Optikeren 19.02.2020
Innenfor fagfeltet spesialkontaktlinser har sclerallinser en stor og viktig plass. Derfor var dette et tema som ble grundig belyst på årets ISSCL.
Optikeren 19.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt