AddToAny

Er én praksisperiode unna å bli sykepleier. Nå tar OsloMet fra henne studieretten

OsloMet nekter henne et ekstra og siste forsøk på å ta praksis. I stedet for praksisplass, mister hun studieretten.
Sykepleiestudenten Sajid, som ikke ønsker å stå fram med fornavn, startet på sykepleieutdanningen ved OsloMet i 2016. I dag mangler hun en praksisperiode for å bli godkjent sykepleier. Men den sjansen synes ikke OsloMet hun skal få. Universitetet har brukt ett år på å behandle klager i denne saken.

Sajid har nå mistet studieretten, men det vedtaket har hun påklaget og saken skal behandles i nemnd for studentsaker ved OsloMet.

Ved Fakultet for helsevitenskap beklager de nå både at saken har tatt lang tid, og at Sajid er blitt feilinformert om sine rettigheter underveis. Mer om dette siden.

I dag jobber Sajid i helgeturnus ved en kommunal akutt døgnenhet, der hun også ofte tar ekstravakter. Hun har også ekstravakter ved Akershus universitetssykehus. Hun utfører de fleste oppgaver som en sykepleier gjør, men hun får ikke lønn og status som det en sykepleier med autorisasjon får.

På avdelingen der Sajid jobber nå er de veldig fornøyd med henne, og de forstår ikke hvorfor OsloMet ikke gir henne mulighet til å ta den siste praksisperioden og gjennom det bli autorisert sykepleier. De har også tilbudt at hun kan ta praksisen hos dem.

Lang vei fram

Utdanningsløpet har ikke gått på skinner for Sajid. Og hun er helt åpen om at det har vært utfordringer underveis i utdanningsløpet. Det første året gikk mye bra, men hun strøk på en eksamen, og måtte vente ett år for å kunne fortsette. Det neste forsøket gikk bra og hun kunne fortsette med det andre året.

Deretter startet utfordringene med praksis. I praksis har man en veileder fra utdanningsstedet og en på praksisplassen. Sajid falt i unåde hos sin første veileder, som raskt sa at hun ikke egnet seg, og at hun ikke ville få bestått praksis.

Det betød et nytt venteår for Sajid, men neste gang fikk hun praksis et annet sted, og hun besto med glans.

Deretter var det kirurgisk praksis som sto for tur. Veileder på praksisstedet ble da orientert av OsloMet om at Sajid var en student som hadde brukt lang tid på studiene, og hun fikk ganske raskt beskjed om at hun ikke kunne regne med å få godkjent praksis, nesten uansett hvordan hun gjorde det. En viktig del av begrunnelsen var at hun hadde brukt for lang tid på utdann

Les mer

Flere saker fra Khrono

Hvor lett skal vi gjøre det for KI-generasjonen, spør student. Har vi ikke universiteter for å oppdra individer som kan undersøke, skrive og tenke selv, istedenfor å leke gjetteleken med informasjon fra ChatGPT?
Khrono 28.09.2023
Regjeringen vil ha mindre detaljstyring. Prosessen startet i sommer, og fortsetter nå.
Khrono 28.09.2023
Over en tredel av studentene ved fagskolene har ikke opplevd at representanter fra arbeidslivet har bidratt i utdanninga hittil i studiet, viser Studiebarometeret for fagskolestudenter.
Khrono 28.09.2023
Han framsto som en usedvanlig dyktig søker da han søkte jobb hos Universitet i Bergen. Nå vil universitetet be redelighetsutvalget se på covid-19-artiklene han publiserte mens han var ansatt.
Khrono 28.09.2023
Leder av sykepleieforbundets studentorganisasjon mener universitets- og høgskoleloven i for liten grad ivaretar studenter og deres rettigheter.
Khrono 27.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt