AddToAny

Endring 1. februar: Nå blir det strømstøtte til de som bor fast på hytta

Regjeringen har besluttet at de som bor fast i fritidsbolig også skal få strømstøtte, vel å merke hvis de ikke eier en annen bolig i tillegg. Men vær obs på at langt fra alle får etterbetalt!
Tekst og foto:.

Det foreslås nå en justering i strømstønadsordningen som åpner for at nettkunder som har en fritidsbolig som sin eneste bolig kan bli innlemmet i ordningen.

Men forslaget vil kun ha tilbakevirkende kraft for nettkundene som falt ut av ordningen og mistet strømstøtten i høst.

For nye nettkunder som blir omfattet av strømstønadsordningen, vil utbetalingene kun gjelde fra 1. januar 2023.

Hytta som eneste bolig

Justeringen i strømstønadsordningen gjelder alle nettkunder som har fritidsbolig som sin eneste bolig, og som er og har vært bosatt og bostedsregistrert på nåværende adresse senest 16. desember 2021.

I praksis betyr det at strømstøtten kun gis til de som bor fast i fritidsbolig hvis de var og er registrert i Folkeregisteret på nåværende adresse før den midlertidige strømstøtten ble vedtatt i desember 2021.

Nettkundene må selv melde fra til nettselskapet for å få strømstønad.

Les mer

Flere saker fra Hus & Bolig

Skatteutvalget har ikke regnet på konsekvensene av drastisk høyere boligskatt for den enkelte husholdning. Nå foreslår tre stortingsrepresentanter at regjeringen må utrede hva skatteutvalgets forslag vil bety for boligeiere.
Hus & Bolig 31.03.2023
Regjeringen presenterte forslag til ny strømstøtteordning for husholdningene som «kraftfulle tiltak», og avfeide kritikerne med beskyldninger om manglende evne til å regne på endringene.
Hus & Bolig 29.03.2023
De fleste tingene vi omgir oss med er heldigvis ufarlige. En analyse av tilsetningsstoffer i plast viser dessverre at en rekke hverdagsprodukter har uønskede og helsefarlige egenskaper.
Hus & Bolig 27.03.2023
Norges Bank satte torsdag opp renten. Det gjør at de dårligste boliglånsrentene vil havne over 5 prosent. Den ekstra dårlige nyheten er at det kommer flere rentehevinger før sommeren!
Hus & Bolig 23.03.2023
Mens EU forhandler om å få detaljene i bygningsdirektivet på plass, lurer mange boligeiere på hva som er smart: Bør vi gjøre tiltak for energieffektivisering nå - eller vente til regelverket er på plass?
Hus & Bolig 20.03.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt