AddToAny

En vanlig norsk jul for en vanlig nordmann

En vanlig norsk jul for en vanlig nordmann
Emile the Duke glemte å lage de koseligste julesangene på julealbumet med Aasen. Men mange kan sikkert kjenne seg igjen i litt mørkere juletemaer som lite penger, julestress og at kirkeklokkene er litt langt borte.
Det har de siste ukene vært mye snakk om krigen mot jula, og bevaring av juleverdiene. Men hvordan er egentlig en vanlig norsk julefeiring? En fersk disco-melankolsk hip-hop-plate kan gi noen svar.

Julestoisk. Det er ordet Emile Aasen, bedre kjent som Emile The Duke, bruker når han skal beskrive albumet «Jul med Aasen».

- Julen er der i fire uker. Fire uker er ganske lenge. Men du får ikke gjort noe med det. Du må gå rundt i den boksen. Det er jul. Derfor julestoisk, ikke kritisk, sier sangeren og låtskriveren bak karakteren Aasen.

En mann han har skapt som representant for samtidsmannen i Norge. Tilfeldigvis en med noen likhetstrekk med Emile. Som at de begge er i midten av trettiårene og har familie og barn - uten at de skal forveksles. Aasen er en jovial fasade, der sprekkene er synlige. Som når en voksen hvisker bannskap på kjøkkenet under et tilsynelatende koselig middagsselskap.

- Jeg synes det er litt vanskelig at Aasen har et ansikt som er mitt. Én ting er at vi ikke er den samme personen, men Aasen er heller ikke nødvendigvis den samme hele tiden. Jeg går bare inn i ting jeg tror er helt norsk. Det kan være jeg tar litt feil der; jeg kan jo bare lage det jeg vet.

- Albumet har sanger med titler som «Jul uten penger», «Jul på Puben», og sterke «Juleangst». Aasens jul høres ut som ganske pes?

Les mer

Flere saker fra Fri tanke

Kronerulling har midlertidig reddet driften av organisasjonen for religiøse utbrytere.
Fri tanke 15.01.2020
Det finnes en stor mengde vitenskapelige studier og eksperimenter som tyder på at menneskelige utslipp bidrar til global oppvarming. Disse utgjør «bevis» for at slike utslipp kan føre til global oppvarming.
Fri tanke 14.01.2020
Fra i dag av er det mulig å registrere seg for likekjønnet vigsel i Nord-Irland.
Fri tanke 13.01.2020
Christian Lomsdalen har snakket med professorene Asbjørn Dyrendal og Sissel Undheim om blant annet Lego Chima, Star Wars, X-Files, Percy Jackson, Avengers og dommedagsspill.
Fri tanke 09.01.2020
Gikk du glipp av noen av de største sakene i fjor. Frykt ikke: Vi har samlet de ti mest leste Fri tanke-artiklene fra 2019.
Fri tanke 07.01.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt