AddToAny

En mat- og helselærer fra Seljord startet årets julebråk

Må virkelig mediene drive på slik? KOMMENTAR: Hvis man pirker på jula skal det ikke mye til før folk blir opprørt.
Når det nærmer seg desember sitter mange klar ved tastaturet og venter på et påskudd - om det nå er aldri så lite - til å rope ut «skal det ikke skal være lov til å feire jul lenger nå??!!»

Den årvisse juleopprøret har nesten blitt en tradisjon i seg selv. Jula blir ikke helt den samme uten, liksom. Det finnes knapt noe område der en halv fjær lettere blir til femten høns. Slagmarken er rigget på forhånd og da skal det ikke mye til. Ifølge en del kommentatorer på nettet er det nemlig noen grupper i samfunnet som, «ikke feirer jul», og som blir angivelig krenket av alt som har med jul å gjøre. Det holder bare å nevne ordet jul for disse folka. Eller vise en nisselue. Det tåler de ikke! Muslimer og humanetikere er vanlige syndebukker. Og ikke f om de idiotkverulantene skal få ødelegge jula for alle oss andre!

Slik er omkvedet. Og med det på plass er det bare å begynne å lete etter en eller annen intetanende skole, en liten elevgruppe eller barnehage et sted som har gjort noen tilpasninger i det tradisjonelle juleopplegget, kanskje i et mer eller mindre vellykket forsøk på å inkludere alle. Det skjer jo så mye rart rundt om, så her finner man selvsagt det man leter etter.

Telemarksavisa fant

Les mer

Flere saker fra Fri tanke

På mange områder får vi en bedre og langt mer oppdatert lov om human bruk av bioteknologi. Med på kjøpet får vi noen nye utfordringer og dilemmaer. Dem bør vi bruke tid på å reflektere over.
Fri tanke 29.05.2020
Endelig likestilles nå kremasjon med kistebegravelse. Det er bra, men loven som regulerer hva som kan skje med kroppen vår når vi dør, er moden for en mye mer radikal reform.
Fri tanke 27.05.2020
Fra de siste årets utgivelser, trekker Erik Tunstad frem noen bøker du med fordel kan bruke tid på.
Fri tanke 14.05.2020
- Vi må forsvare eksistensen til vårt folk og fremtiden for hvite barn, sa Philip Manshaus under sin forklaring i retten i dag. Dette er en ordrett oversettelse av «de fjorten ordene» til den nynazistiske ideologen David Lane.
Fri tanke 07.05.2020
Manshaus sin terrordåd var ikkje meiningslaus, men ein villfaren protest mot det meiningslause. På internett finn rotlaus ungdom meining, der samfunnet rundt dei ikkje maktar å gjere det same.
Fri tanke 05.05.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt