AddToAny

En gang syklist, alltid syklist

En gang syklist, alltid syklist
Tord Are Meisterplass fra Sogndal har vært på ekspedisjon over Grønland og drevet med mange idretter, men sykling er fremdeles en av favorittene.
- Det gir meg utrolig mye glede å sykle, både mentalt og fysisk. Opplevelsen av å su[se av gårde og oppleve naturen fra et sykkelsete er noe alle burde unne seg, selv om man har fysiske utfordringer, sier Tord Are Meisterplass.
32-åringen har alltid vært fysisk aktiv, men en skiulykke i 2015 gjorde at han måtte legge mange aktiviteter på hylla. Han kjørte ut av løypa og traff et tre med hodet først. Det var ganske kritisk. Med komplett høy nakkeskade, et C6-C7-brudd, var det ikke opplagt at Tord skulle fortsette å sykle, en aktivitet han hadde drevet med i mange år i form av terreng-downhill-sykling i utmark.
Han har verken kontakt med kjernemuskulatur, beina eller deler av armene. Lungekapasiteten er også redusert. Men det viste seg at det fortsatt var mulig å dyrke sykkelinteressen. - Nakkeskaden medfører at jeg ikke kan bruke bena til å tråkke på pedaler. Dessuten har jeg ikke fingerfølelse, og jeg har også en sterkt redusert tricepsfunksjon. Det er heller ikke lett å bevege håndflatene i vertikal stilling. Så jeg er et godt eksempel på at det lar seg gjøre å drive med sykling selv om man har store fysiske begrensninger.

Sykkelferie er tingen
Løsningen for Tord ble å skaffe seg en håndsykkel med hjelpemotor. Den har brakt han land og strand rundt, og også på sykkelturer i utlandet. Sammen med samboeren har han blant annet syklet Østersøruten, en kjent rute i det sørlige Danmark som strekker seg over flere øyer rundt Smålandsfarvandet.
- Jeg bruker sykkelen ofte i sommerhalvåret. Det blir gjerne en runde på 20 kilometer etter jobb, men jeg drar også på turer med daglige distanser på 12-13 mil. Da er jeg avhengig av å ha med et ekstra batteri til hjelpemotoren, forteller han.
For korte distanser har han i tillegg en løsning med sykkelfront koblet til den manuelle rullestolen.
- Men det blir å betrakte som en pub-til-pub-sykkel for korte turer i nærmiljøet. Det er liggesykke
Gå til mediet

Flere saker fra Handikapnytt

NHF Hadeland og andre aksjonister med assistansebehov klarte å få kommunestyret til å snu i saken om den omstridte tjenestekonsesjonen for brukerstyrt personlig assistanse i Gran kommune i Innlandet.
Handikapnytt 22.06.2021
Stortingsrepresentant Karin Andersen (SV) krever at Abid Raja kommer på banen og svarer på hvordan funksjonshemmede skal kunne delta i demokratiet når de fratas nødvendig assistanse.
Handikapnytt 22.06.2021
Innstramninger i ordningen med brukerstyrt personlig assistanse (BPA) i Gran kommune har satt sinnene i kok blant innbyggere med nedsatt funksjonsevne.
Handikapnytt 21.06.2021
Marianne Knudsen og Ida Hauge Dignes er blant de ti finalistene som juryen har blinket ut til å kunne vinne Skamløsprisen for 2021.
Handikapnytt 21.06.2021
Skal du nå til topps som para-idrettsutøver, må du være forberedt på å trene like hardt og mye som elite-idrettsutøvere uten funksjonsnedsettelse.
Handikapnytt 21.06.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt