AstmaAllergi
28.03.2017
På nettstedet Minmat.no kan du krysse av hvilke matvarer du ikke tåler, og få oppskrifter og handlelister spesialtilpasset ditt kosthold. Dermed kan du spise alt du har lyst på uansett hvor mange matvarer du reagerer på.
Bak MinMat står et team av leger, kliniske ernæringsfysiologer, psykologer, kokker og pedagoger. Gründeren bak konseptet er ernæringsveileder og kokebokforfatter Sissel Brustad, og historien begynte for 20 år siden da hun fikk sønnen Ruben, som ikke tåler egg, melk, soya, hvete, havre, rug, storfe, svin eller kylling.
- Da vi fant ut at Ruben ikke tålte en lang rekke matvarer tenkte jeg at dette skal gå bra - jeg går bare til bokhandelen og kjøper ei bok som forklarer hva slags mat vi kan lage. Men den boka fantes ikke, så vi måtte begynne å prøve og feile på egenhånd, forteller hun.
Brustad begynte å systematisere oppskrifter med og uten alle mulige ingredienser.
Planen var å lage en kokebok til familie, venner og ansatte i barnehagen for å sikre Ruben en trygg hverdag.
- Etter hvert skjønte min datakyndige mann og jeg at å lage én kokebok for Ruben ville bli altfor omfattende, derfor laget vi en cd-rom isteden. Vi fikk et godt samarbeid med NAAF, Norsk Cøliakiforbund og Voksentoppen, sier Brustad.
Den første digitale kokeboka MinMat kom i 2001. Siden har det blitt totalt seks kokebøker, som også er oversatt til flere språk.
Sikrer balansert kost. Nettstedet MinMat
Gå til mediet- Da vi fant ut at Ruben ikke tålte en lang rekke matvarer tenkte jeg at dette skal gå bra - jeg går bare til bokhandelen og kjøper ei bok som forklarer hva slags mat vi kan lage. Men den boka fantes ikke, så vi måtte begynne å prøve og feile på egenhånd, forteller hun.
Brustad begynte å systematisere oppskrifter med og uten alle mulige ingredienser.
Planen var å lage en kokebok til familie, venner og ansatte i barnehagen for å sikre Ruben en trygg hverdag.
- Etter hvert skjønte min datakyndige mann og jeg at å lage én kokebok for Ruben ville bli altfor omfattende, derfor laget vi en cd-rom isteden. Vi fikk et godt samarbeid med NAAF, Norsk Cøliakiforbund og Voksentoppen, sier Brustad.
Den første digitale kokeboka MinMat kom i 2001. Siden har det blitt totalt seks kokebøker, som også er oversatt til flere språk.
Sikrer balansert kost. Nettstedet MinMat