AddToAny

En engstelig pappa

En engstelig pappa
Først ville Hilde Hodnefjeld skrive barnebok om overtro. Så ble historien mer og mer til en fortelling om en pappa som er redd for alt.
- Jeg er veldig overtroisk selv, da, sier Hilde Hodnefjeld og ler masse.
I sjette etasje midt i Oslo sentrum sitter hun sammen med syv kolleger i arbeidsfellesskapet Illustratørene. Hun har både skrevet og illustrert den nye barneboka selv. Lykke og ulykken er en historie om jenta Lykke som er veldig redd for ulykken. Det er ikke så rart, siden faren hennes hele tiden lærer henne om alt mulig hun må være redd for. Svarte katter for eksempel, gå under stiger, stå opp på feil bein. Alt slikt er skummelt og må unngås.
- At jeg er overtroisk, hindrer meg ikke i hverdagen. Jeg lever med det. Men det er jo ikke nødvendig å gå under stiger. Og så har jeg noe jeg kan gjøre for å oppheve ulykken.
- Hva er det?
Forfatteren ler mer. - Nei, det kan ikke si, for da virker det ikke. Jeg leste at det er 30 prosent av befolkningen som har en tvangslidelse, men bare én til to prosent som er plaget av det. Så kanskje je
Gå til mediet

Flere saker fra Psykisk helse

Hvor vanlig er det å høre stemmer i hodet? Dette og andre spørsmål får du svar på i Psykisk helses nye podkast «Stemmehøring». Podkasten Stemmehøring, er den første av flere programmer om psykisk helse-emner, laget av redaksjonen i Psykisk helse.
Psykisk helse 24.06.2019
- Barn og unge som lever i fattigdom i Norge har to til tre ganger økt risiko for å utvikle angst og depresjon, sier psykologspesialist Ingvild Stjernen Tisløv.
Psykisk helse 24.06.2019
En gang ble Erlend Elias Bragstad så sint at det reddet livet hans. Det var en søndag i fjor høst. Midt i arbeidet med selvbiografien.
Psykisk helse 24.06.2019
Etter all sannsynlighet er også mange andre tvangsmedisinert ulovlig. Tvangsmedisinering med antipsykotiske legemidler er et av de mest alvorlige inngrep man kan gjøre i en persons integritet.
Psykisk helse 24.06.2019
- Leger, sykehus og fylkesmenn må begrunne hvordan lovens krav om stor sannsynlighet for bedring er oppfylt, sier sivilombudsmann Aage Thor Falkanger.
Psykisk helse 24.06.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt