AddToAny

En engstelig pappa

En engstelig pappa
Først ville Hilde Hodnefjeld skrive barnebok om overtro. Så ble historien mer og mer til en fortelling om en pappa som er redd for alt.
- Jeg er veldig overtroisk selv, da, sier Hilde Hodnefjeld og ler masse.
I sjette etasje midt i Oslo sentrum sitter hun sammen med syv kolleger i arbeidsfellesskapet Illustratørene. Hun har både skrevet og illustrert den nye barneboka selv. Lykke og ulykken er en historie om jenta Lykke som er veldig redd for ulykken. Det er ikke så rart, siden faren hennes hele tiden lærer henne om alt mulig hun må være redd for. Svarte katter for eksempel, gå under stiger, stå opp på feil bein. Alt slikt er skummelt og må unngås.
- At jeg er overtroisk, hindrer meg ikke i hverdagen. Jeg lever med det. Men det er jo ikke nødvendig å gå under stiger. Og så har jeg noe jeg kan gjøre for å oppheve ulykken.
- Hva er det?
Forfatteren ler mer. - Nei, det kan ikke si, for da virker det ikke. Jeg leste at det er 30 prosent av befolkningen som har en tvangslidelse, men bare én til to prosent som er plaget av det. Så kanskje je
Gå til mediet

Flere saker fra Psykisk helse

- Musikken er et slags fristed, noen timer der du tenker på andre ting.
Psykisk helse 17.02.2020
- Jeg er bekymret for smitteeffekt etter den enorme oppmerksomheten rundt Ari Behns selvmord, sier selvmordsforsker Fredrik Walby. - Hva er den viktigste lærdommen etter Ari Behns selvmord?
Psykisk helse 14.02.2020
- Selvskading handler om å håndtere vanskelige følelser, men er også et forsøk på å uttrykke og dele det vanskelige, sier forsker og psykologspesialist Line Indrevoll Stänicke.
Psykisk helse 10.02.2020
Trygve Skaug berørte mange med diktet sitt om de gutta og de jentene som måtte gi tapt. Man kan bli sett og møtt av et dikt, mener forfatteren og musikeren. /Dette er en ode
Psykisk helse 10.02.2020
Det er deilig å bli glad, men det er samtidig overraskende sårbart. For bak entusiasmen ligger den vonde skammen på lur: den som sier at du er for mye, at du må dempe deg og ikke ta så mye plass.
Psykisk helse 29.01.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt