AddToAny

Elever og privatistskoler kritiske: - Synes alle skal få en ekstra sjanse

Opptaksutvalget foreslår at det ikke lenger skal være mulig å forbedre karakterene fra videregående. Privatistskolene mener det vil øke forskjellene i Norge.
- Man er ikke like flink alltid. Man vet aldri hva som kan være grunnen til at man ikke presterer. Jeg synes alle skal få en ekstra sjanse, sier førsteklassingen Johannes Akselsen på Kristelig Gymanisium (KG) i Oslo.

Han og medelev Vincent Hassel håper de slipper å ta opp fag som privatist. Og hvis det blir slik det regjeringsoppnevnte opptaksutvalget foreslår, skal det heller ikke lenger være mulig å forbedre karakterer fra videregående for å komme inn på drømmestudiet.

De to KG-elevene er skeptiske til forslaget. De synes riktignok det trengs enn opprydning i opptakssystemet. Men å fjerne muligheten til å forbedre karakterer, synes de er for drastisk.

- Men kan aldri være for selvsikker, man kan gå på en blemme. At jeg har muligheten til å ta opp et fag eller to hvis det går dårlig, er betryggende, sier Akselsen, som sikter seg inn på juss.

- Rette opp feilene fra i går

Anja Johansen i Abelias Forum for friskoler er kritisk. Torsdag ettermiddag sier hun at hun trenger bedre tid til å sette seg inn i helheten, men sier foreløpig:

- Å begrense retten til å ta opp igjen fag etter videregående vil begrense den enkeltes mulighet til å nå sitt potensial eller ta et omvalg. Vi er tilhengere av at du skal ha mulig

Les mer

Flere saker fra Khrono

Hvor lett skal vi gjøre det for KI-generasjonen, spør student. Har vi ikke universiteter for å oppdra individer som kan undersøke, skrive og tenke selv, istedenfor å leke gjetteleken med informasjon fra ChatGPT?
Khrono 28.09.2023
Regjeringen vil ha mindre detaljstyring. Prosessen startet i sommer, og fortsetter nå.
Khrono 28.09.2023
Over en tredel av studentene ved fagskolene har ikke opplevd at representanter fra arbeidslivet har bidratt i utdanninga hittil i studiet, viser Studiebarometeret for fagskolestudenter.
Khrono 28.09.2023
Han framsto som en usedvanlig dyktig søker da han søkte jobb hos Universitet i Bergen. Nå vil universitetet be redelighetsutvalget se på covid-19-artiklene han publiserte mens han var ansatt.
Khrono 28.09.2023
Leder av sykepleieforbundets studentorganisasjon mener universitets- og høgskoleloven i for liten grad ivaretar studenter og deres rettigheter.
Khrono 27.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt