AddToAny

- Eksterne eiere gir rimeligere advokathjelp

- Eksterne eiere gir rimeligere advokathjelp
Behovet for finansielle eiere i advokatbransjen er større enn noensinne. Fokuset må være på forbrukerne, sier Johan Dolven, som leder Norges største advokatselskap for private kunder.
Justis- og beredskapsdepartementet forventes å legge frem lovforslaget til ny advokatlov i løpet av våren 2021. Et viktig spørsmål som må avklares, er hvem som skal kunne eie advokatselskaper.

Advokatlovutvalget foreslår å stramme inn dagens regler i ny advokatlov, slik at bare advokater som arbeider i selskapet, kan eie det.

Help-sjef Johan Dolven var kritisk til forslaget om å forby eksterne eiere da det ble lagt frem i 2015. Han er ikke mindre kritisk i dag.

- Svært mye har skjedd i de snart fem årene som har gått, og behovet for finansielle eiere i advokatbransjen er i dag større enn noensinne. Tiden har løpt fra advokatlovutvalgets forslag. Det virker enda mer konservativt nå enn da det ble skrevet, sier Dolven.

Advokatbladet møter ham i Helps lokaler på Majorstua i Oslo, sammen med 86 advokater som alle har deltatt på årets første allmøte. Der møtte også 41 ansatte fra Helps støtte-stab.

Les om rapporten fra Copenhagen Economics her

Ny rapport: Ikke hensiktsmessig å stramme inn eierskapsreglene i advokatbransjen

- Et viktig argument for å åpne opp for finansielt eierskap, er at man i et vanlig partnerskap hele tiden har fokus på det som skal tas ut i utbytte det neste året. Men om du skal drive et moderne advokatkontor i 2020, så er det en fordel å ha med folk som kan IT, økonomi, markedsføring og kommunikasjon, og at disse jobber side om side med advokatene for å finne ut hvordan de best mulig kan kommunisere med klientene, og også hvordan de kan gjøre advokathverdagen enklere, sier Dolven.

En million kunder

Advokatlovutvalgets forslag om å forby eksterne eiere er historie, mener han.

- Jeg har tro på at politikerne på Stortinget og i Justisdepartementet ser at fokuset må være på forbrukerne, og på hva som er til deres beste, når de lager en ny lov. Vi har en million norske kunder, og disse bør det tas hensyn til, sier Dolven.

Help har nå blant annet femten LO-forbund på kundelisten. Nylig fikk de også med seg Fellesforbundet, et fagforbund med 170.0

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

Både Bufdir og regjeringen mener samværsavtaler ved delt bosted skal gjennomføres som normalt til tross for koronarestriksjoner og lokale innreiseregler.
Advokatbladet 06.04.2020
Domstoladministrasjonen ønsker å kutte antall meddommere fra fem til tre for å gjøre det enklere å få avviklet saker i lagmannsrettene, samt å ha flere enedommer-saker i tingrettene.
Advokatbladet 06.04.2020
- Forholdene endrer seg hele tiden. Sammen med familien dro advokat Farhad Ahmed Khan den 20. februar i år til Pakistan der han har familie, blant annet for å delta i et bryllup.
Advokatbladet 06.04.2020
En rekke nye bestemmelser er innført for å lette straffesaksbehandlingen. Blant annet skal bruk av narkotika og oppbevaring til eget bruk ilegges påtaleunnlatelse i stedet for forelegg.
Advokatbladet 05.04.2020
Samtidig som Wiersholm kutter kostnader, gjør endret etterspørsel fra klientene at firmaet har valgt å gi flere av advokatene nye oppgaver.
Advokatbladet 03.04.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt