AddToAny

Eksperten advarer: Innlagt vann på hytta? Ikke steng den i vinter.

Dersom du aldri før har stengt hytta for vinteren, og er den på et visst moderne nivå med innlagt vann og ulike apparater som bruker vann - da bør du ikke vinterstenge og skru av varmen helt i vinter.
Hytter er forskjellige, og kanskje har du en rutine på å vinterstenge hytta som har fungert i alle år, og som også vil fungere denne vinteren. I så fall: Klikk deg videre til noen av våre andre flotte artikler! (Se for eksempel her hvordan du best mulig kan spare strøm og energieffektivisere boligen!)

Denne artikkelen er først og fremst myntet på hytteeiere som aldri før har vinterstengt hytta, men som vurderer å gjøre det nå for å spare strøm og oppvarmingskostnader gjennom vinteren.

Generelt råd: Ikke steng ned hytta

Som et generelt råd vil Huseiernes byggtekniske avdeling advare mot fullstendig nedlukking av hytter med innlagt vann, og med apparater tilknyttet vann, i vinter:

- Det er selvsagt slik at noen vil kunne gå ekstremt nøye til verks og klare å tømme hytta og alle installasjoner for vann, samt sikre innbo og annet mot skader som kan oppstå ved frost. Men generelt vil vi nok anbefale at hytter med innlagt vann ikke stenges av helt denne vinteren, dersom eierne ikke har erfaring med hvordan de skal gjøre det og hva som fungerer.

Det sier Ingeborg B. Engh, byggteknisk rådgiver i Huseierne. Hun får stadig spørsmål fra hytteeiere som naturlig nok nå frykter for vinteren og strømregningen. Mange ønsker å stenge hytta for første gang, skru av all varme og la den fryse.

7 tips: Hvordan spare strøm på hytta i vinter?

Stor risiko i kalde Norge

- Det er dessverre slik

Les mer

Flere saker fra Hus & Bolig

Det er noen helt typiske monteringsfeil som går igjen i mange norske hjem, og som gjør at røykvarslerne ikke virker som de skal. Er du en av dem som har gjort feil?
Hus & Bolig 29.11.2022
Virke spår at vi kommer til å handle for 66 milliarder i desember. Det er vanvittig mye penger. Kjøper du julegaver fra brukthandelen sparer du både lommeboken og miljøet. Her er noen tips!
Hus & Bolig 24.11.2022
Hvert år får Huseiernes juridiske avdeling spørsmål om naboens julelys. Her får du vite hva som gjelder i sameier og borettslag.
Hus & Bolig 23.11.2022
Det har stormet rundt strømselskapene som tilbyr variable strømavtaler om dagen, og det har dukket opp mange eksempler på hvor uheldig slike avtaler kan slå ut for strømkunden.
Hus & Bolig 21.11.2022
I den kalde årstiden vil mange mus trekke inn i hus, uthus og i garasjer, og kan slå seg til i lune soner som for eksempel i en vedstabel. Ta noen forholdsregler, for muselorten kan gi deg musepest.
Hus & Bolig 21.11.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt