AddToAny

- Drømmen er å bety noe

Michelle Ullestad synger om uro, kaos og hjertebank. Da hun var innlagt på DPS (distriktspsykiatrisk senter) på Voss, begynte Michelle Ullestad (27) å skrive om sine egne opplevelser. Det var i 2015.
Hun hadde fødselsdepresjon, et år etter at hun hadde født datteren sin. Tekstene ble en måte å bearbeide tankene og de utfordringene som hun kjempet med, forteller hun.

- Etter at jeg kom ut fra DPS, begynte jeg å skrive låter.

Ullestad fikk tidlig en ADHD-diagnose og kunne slite med depresjon. Da hun ble gravid, følte hun seg dårlig. Det utviklet seg til en depresjon som hun opplevde som veldig intens. Hun skammet seg. Alle hadde fortalt henne at når du får barn, blir du så glad, alt blir så fint.

- Det var ikke så mange som sa at det kanskje ikke blir slik. Senere snakket jeg med helsesøster, og hun fortalte at det var ganske vanlig at nybakte mødre ikke får denne veldige gleden, selv om det kanskje heller ikke er vanlig å bli deprimert, slik som jeg ble, sier Ullestad.

Det gikk lang tid før hun sa fra om det hun slet med. Da hun endelig var klar, hjalp det ikke at hun fikk en time på DPS først et halvt år senere. På det tidspunktet var hun langt nede og trengte hjelp der og da.

- Et halvt år er veldig lenge når man er deprimert og syk.

Michelle Ullestad var på det tidspunktet så desperat at hun gjennomførte det hun kaller en kalkulert overdose. Hun tok en blanding av flere av medisi

Les mer

Flere saker fra Psykisk helse

Hun er terapeut. Han er pasient. Sammen blir de en eksplosiv relasjon. Dette handler Therese Bakkevolls debutroman om.
Psykisk helse 31.03.2023
Er du 30 år eller yngre kan du være med på skrivekonkurransen. Skriv dikt, prosadikt, novelle eller essay. Maks antall tegn er 6000 (inkl.mellomrom). Vinneren får et lesebrett fra Kindle og teksten trykkes i magasinet Psykisk helse nr 4/23.
Psykisk helse 30.03.2023
Psykisk helse er noe alle mennesker har. Jeg får et inntrykk av at den psykiske helsen ikke blir tatt på alvor. Selv har jeg blitt behandlet i helsesystemet i seks år. Det er bekymringsfullt at jeg fortsatt ikke har mottatt nødvendig behandling.
Psykisk helse 30.03.2023
Hvis du har gått gjennom en periode med utmattelse, blir du naturlig nok engstelig for å oppleve det på nytt. Hvordan kan du minimere sårbarheten for stress?
Psykisk helse 27.03.2023
Vi snakker mye om hvordan traumer påvirker barn, hvilke tegn vi skal se etter for å vite om et barn har det vanskelig, og hvordan vi kan hjelpe et barn som har det vondt.
Psykisk helse 23.03.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt