AddToAny

- Domstolen ikke egnet til å bestemme om lille Petter skal være hos far fra onsdag til mandag, eller fra torsdag til søndag

- Det som skaper konflikt, er at samfunnsutviklingen har gått foran loven. Moderne fedre har en forventning om delt bosted som ikke støttes opp av loven slik den er i dag, sier Ramborg Elvebakk.
Men mange kvinner har fortsatt et tradisjonelt syn på at barna egentlig først og fremst er deres, mener hun.

Ramborg Elvevakk er advokat og partner i Hjort, og leder av firmaets avdeling for familie, arv og skifte. Hun har lang erfaring med foreldretvistsaker.

- Vi lever i en brytningstid hvor det at far vil ta ansvar er normalen. Men det ser ut til å ta tid før dette får satt seg i lovverket. Jeg tror vi i fremtiden vil få færre foreldretvistsaker, for nå handler veldig mange saker om likestilt foreldreskap. Det er en konflikt der mor ønsker en overvekt av omsorg, og far vil ha sin halvpart, sier hun, og antar at situasjonen kan se annerledes ut om fem år.

Det har vært en revolusjon i hvordan man ser på barnefordeling, sier hun.

- Nå har vi en generasjon fedre som ikke vil være besøksfedre, og som deltar i sine barns liv fra første dag. Fra deres side er likedeling av tiden med barna selvfølgelig.

Hun mener at dette i normaltilfellene vil være det naturlige utgangspunktet.

- Så får man heller gjøre unntak der dette ikke vil være den beste løsningen for barnet. Hvis utgangspunktet var at man deler, ville det være lettere å følge hovedregelen.

Hipp som happ

Å kalle dagens system for behandling i domstolen av foreldretvistsaker for en suksesshistorie, synes hun er å dra det langt.

- Dersom vi hadde hatt veldig

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

Når Caroline Skaar Landsværk blir partner i Wikborg Rein ønsker hun å lære av det dyktige kolleger har gjort riktig før henne - og å være flink til å sende oppgaver fort videre.
Advokatbladet 26.07.2021
Advokatforeningens internasjonale rettshjelpsutvalg - som i tretti år har bistått i prosjekter i Uganda, Nepal og Guatemala - avsluttes. - Vi har fått utrettet veldig mye med få ressurser, sier medlemmer i utvalget.
Advokatbladet 23.07.2021
Høyesterettsdommer Magnus Matningsdal har avgitt sitt siste votum i Høyesterett.
Advokatbladet 22.07.2021
Advokatforeningen er på flere punkter helt uenige med Barnelovutvalget som har utarbeidet forslag til ny barnelov.
Advokatbladet 20.07.2021
Ved hjelp av en matematisk modell skal Arntzen de Besches klienter få et bedre grunnlag til å vurdere verdien av pengekravene sine. Det vil gi mer informerte beslutninger for klientene, og flere forlik, tror advokatfirmaet.
Advokatbladet 19.07.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt