Dagligvarehandelen
08.06.2021
En helt ny delikatesse har funnet veien til fiskedisken i utvalgte Meny-butikker.
Kongereker oppdrettet i Sirevåg på Jæren er noe helt nytt i norsk oppdrettsnæring. Meny er midt i prøveperioden med produktet, og vil ha en ny prøveperiode i august dersom det blir vellykket.
Passer for Meny
Kongerekene, som ofte feilaktig kalles scampi, vokser i enorme vannkar hos bedriften Happy Prawn i Sirevåg. Produksjonen er enestående i sitt slag; den medfører ingen forurensning, og godsakene får ikke antibiotika. Til gjengjeld er prisen ganske stiv. I prøveperioden selges de for 469 kroner per kilo hos Meny.
- Dette virker som et produkt best egnet for restaurantnæringen?
- Det kan nok hende. Men i det siste har det av naturlige grunner ikke vært mulig å teste dem ut i restaura
Gå til medietPasser for Meny
Kongerekene, som ofte feilaktig kalles scampi, vokser i enorme vannkar hos bedriften Happy Prawn i Sirevåg. Produksjonen er enestående i sitt slag; den medfører ingen forurensning, og godsakene får ikke antibiotika. Til gjengjeld er prisen ganske stiv. I prøveperioden selges de for 469 kroner per kilo hos Meny.
- Dette virker som et produkt best egnet for restaurantnæringen?
- Det kan nok hende. Men i det siste har det av naturlige grunner ikke vært mulig å teste dem ut i restaura


































































































