AddToAny

Direkte feil å omtale dette som usaklig oppsigelse

Direkte feil å omtale dette som usaklig oppsigelse
Det er leit at vår tidligere oppdragstaker opplever seg urettmessig behandlet. Bildet er imidlertid mer nyansert enn det som er vist i media.
NTL-magasinet lar en enkeltsak (intervjuet med Erik Schjøtt-Waaler, se faksimile red. anm.) være grunnlag for å kritisere hele fosterhjemssystemet. Det reagerer vi på.
At en tidligere oppdragstaker mener seg urettmessig sagt opp og vil fortelle om det i media, synes vi er leit. At det omtales som en usaklig oppsigelse er direkte feil, og artikkelen inneholder flere uriktige påstander.
Bufetat er bundet av taushetsplikt, overfor oppdragstakere og barn, men vi ønsker likevel å rette på noen feilaktige forestillinger om familiehjem.

Fosterhjemsinstituttet står sterkt i Norge. Når barn ikke kan bo hjemme, er et stabilt og trygt fosterhjem førstevalg av alternative botilbud. Det er til enhver tid snaut 10.000 barn og unge som bor i fosterhjem - og like mange fosterhjem som gjør en fantastisk samfunnsinnsats!
Den omtalte saken handler om Bufeta
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra NTL-magasinet

NTL Ung har fått mange nye medlemmer etter å ha satset på digital verving. Sandra Butoyi er en av dem som har vært aktiv på Facebook og andre plattformer.
NTL-magasinet 30.06.2021
Hundrevis av klimaaktivister satte i juni sitt preg på den lille, engelske byen St. Ives i Cornwall, da lederne for verdens sju største industrinasjoner (G7) og EU var samlet til toppmøte.
NTL-magasinet 30.06.2021
Faktaundersøkelser, en metode som brukes i forbindelse med konflikter på arbeidsplassen, bidrar oftere til å forsterke konfliktene enn til å løse dem. Det mener to tillitsvalgte som har erfaring med slike undersøkelser.
NTL-magasinet 30.06.2021
f Hver tredje barnefamilie i Norge mener koronasituasjonen fører til at de ikke kan gi barna den sommerferien de fortjener, viser en ny undersøkelse.
NTL-magasinet 30.06.2021
I Oslo ligger fortsatt regjeringskvartalet i ruiner og minner om skadene etter terrorangrepet 22. juli 2011. På Utøya har man klart å bygge opp noe som gir håp til fremtidige generasjoner. Etter ti år, har de overlevende funnet ulike måter å takle katastrofen på. Møt noen av dem.
NTL-magasinet 30.06.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt