BUSKAP
26.03.2021
Ny sesong - nye muligheter! Bare tiden vil vise om vi endelig klarer å snu trenden og få framgang for avlinger og kvalitet.
Kunnskap om grovfôrproduksjon har vi mye av, men det er noen flaskehalser som gjør at kunnskapen ikke omsettes i flere og bedre baller.
Det er ingen tvil om at godt grovfôr er nøkkelen til økt norskandel i fôret. Leidulf Nordang, utviklingssjef i FK Fôrutvikling, har gjort noen grove beregninger som viser at dersom energiinnholdet i grovfôret øker fra 0,86 til 0,92 FEM per kilo tørrstoff og daglig fôropptak øker fra 10,5 til 12 kg tørrstoff som resultat av bedre grovfôr kan importen av kraftfôrråvarer til melkekyr halveres.
Vekstsesongen øker, men skal det utnyttes må blant
Gå til medietDet er ingen tvil om at godt grovfôr er nøkkelen til økt norskandel i fôret. Leidulf Nordang, utviklingssjef i FK Fôrutvikling, har gjort noen grove beregninger som viser at dersom energiinnholdet i grovfôret øker fra 0,86 til 0,92 FEM per kilo tørrstoff og daglig fôropptak øker fra 10,5 til 12 kg tørrstoff som resultat av bedre grovfôr kan importen av kraftfôrråvarer til melkekyr halveres.
Vekstsesongen øker, men skal det utnyttes må blant


































































































