AddToAny

- Det gøyeste skoleåret jeg har hatt

Lærer Inger Thoresen (66) tok elevene med på eventyr verden rundt. - Uten iPad hadde det vært umulig. Så ja takk til lærdom både med og uten skjerm, sier hun.
- Jeg er en 66 år gammel dinosaur av en lærer som har gode erfaringer med å hente det beste fra to verdener inn i undervisningen min. Skulle jeg jobbet videre, hadde jeg gjentatt dette, sier Inger, lærer ved Langestrand skole i Larvik.

Jordomseiling
Forrige skoleår fulgte lærer Inger og hennes elever i 3. og 4. klasse med på 16 seilere som deltok i Golden Globe Race. Det er en litt spesiell regatta som gjennomføres med de samme hjelpemidlene som var tillatt da den første gang ble arrangert i 1968.
Seileren i Golden Globe Race har blant annet med seg sekstant, papirkart, kompass og radio. De har for eksempel ikke tilgang til GPS, radar eller internett.
Kun seks stykker klarte å gjennomføre jordomseilingen. Én av seilerne som deltok, reiste til Norge for å besøke den eneste skoleklassen som fulgte regattaen.
- Jeg spurte skoler i nabolaget mitt i England om de var interessert i å følge oss, men det var ingen som ville. Tenk at det var en klasse i Norge som fulgte med på hvordan det gikk med meg og de andre, sier Guy Waites, som hadde tatt turen til Larvik for å hilse på elevene som fulgte hans ferd.
Han fortalte klassen om seilasen og prøvde å beskrive hvordan det er å være alene på en båt, nesten uten å gå i land. Seilasen til Guy varte i 287 dager.
Guy
Gå til mediet

Flere saker fra Utdanning

Utdanning 09.02.2024
På et morgenmøte mot slutten av 2022 introduserte en av journalistene redaksjonen for en teknologi mange av oss knapt hadde hørt om: ChatGPT.
Utdanning 09.02.2024
Skoledistrikt avlyser fridager grunnet flom.
Utdanning 09.02.2024
Temperaturer under ti varmegrader førte til stengte barnehager og barneskoler i Hanoi.
Utdanning 09.02.2024
Utan morsmålslærarar ville den norske skulen stå overfor store problem!
Utdanning 09.02.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt