AddToAny

Det fantastiske treet

Det fantastiske treet
Utstillingen «Det fantastiske treet» på Norsk Skogmuseum i Elverum forteller om hvordan fotosyntesen er grunnlaget for alt liv. Etter et halvt år har utstillingen fått stor oppmerksomhet for sin kreativitet og unike utforming. Mange har også strømmet til for å se den spektakulære utstillingen.
Utstillingen, Det fantastiske treet, forteller om hvordan treet blir til og at fotosyntesen er grunnlaget for alt liv. Her blir relativt tungt fagstoff formidlet på en enkel og forståelig måte.- BLADENE ER VERDENS BESTE SOLFANGERE, og vi forteller om trærnes fantastiske evne til å forvandle luft til sukker, altså fotosyntesen, på en ny og spennende måte, forteller Ida Kristine Teien, fagkonsulent på Norsk Skogmuseum og prosjektleder for Det fantastiske treet.

- For å virkeliggjøre visjonen om å illustrere fotosyntesen og hele det utrolige livet inne i et tre, helt fra røtter, stamme og ut til blader, nåler og blomster, måtte vi tenke helt nytt, forteller hun videre.

Midtpunktet i utstillingen har således blitt en høyteknologisk, 7,5 meter høy skulptur av et tre. Treet er viklet sammen av 10 kilometer aluminiumsrør med fiberkabler inni. Treet består videre av 740 blomster og blader.

For å vise variasjoner med årstider og døgnrytme, skifter bladene farge, mens blomstene åpner og lukker seg. Det illustreres også hvordan vann og næring strømmer gjennom treet.I TILLEGG TIL SELVE TREET består utstillingen
Gå til mediet

Flere saker fra SKOG

I november i fjor fikk Arena Skog i Trøndelag beskjed om at de rykker opp i «eliteserien» av norske næringsklynger fra 2020. Samtidig byttet de navn til WoodWorks!
SKOG 18.05.2020
Skogbruket utnytter de mulighetene som finnes i disse koronatider. Tynning med lange kjøreavstander er et virkemiddel for å holde skogsentreprenørene i arbeid. Det gir færre kubikkmeter tømmer per time og lavere sagtømmerandel.
SKOG 18.05.2020
Skogeiere som ikke er merverdiavgiftspliktige har rett på bruk av skogfond med skattefordel også på merverdiavgiftsdelen av kostnaden. Dette er det motsatte av det som hittil har blitt praktisert.
SKOG 18.05.2020
I motsetning til hogst, krever planting lite utstyr. Simon Andersson Støa er nøktern, men bestemt på hva du bør skaffe deg i tillegg til plantene.
SKOG 18.05.2020
Skogsentreprenørene kan pålegges å stille med utstyr ved skogbrann. De er i harnisk over at de ikke får dekket eventuell tapt inntekt.
SKOG 18.05.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt