AddToAny

- Det er vanskelig å si nei

- Det er vanskelig å si nei
Når arbeidsgiveren ringer, hiver Marylou Armiro seg i bilen og er på jobb i løpet av en halvtime. Ringevikarer sier sjelden nei.
Marylou Armiro er renholder og ringevikar på SalMar på Frøya.

Denne morgenen ble hun oppringt av arbeidsgiveren og spurt om hun kunne komme på jobb, helst med en gang.

- Jeg kommer, svarte Armiro.

- Det er vanskelig å si nei. Jeg trenger jobben og jeg trenger pengene, sier Armiro til NNN-Arbeideren.Ny kontrakt?

Armiro er 45 år, er gift og har en sønn på seks år. Hun er opprinnelig fra Filippinene, men har bodd i Norge de 10 siste årene. Armiro har jobbet på SalMar siden 2004. Under den første kontraktsperioden ble hun sykemeldt.

Kontrakten ble ikke fornyet, men Armiro fikk beskjed om å komme tilbake når hun var frisk. Armiro var på jobb igjen, med ny tilkallingskontrakt, i mai i fjor.

Tilkallingskontrakten garanterer henne 10 timer jobb i uka.

Stort sett jobber hun flere timer.

Men hun vet sjelden i god tid når hun skal jobbe og hvor mange timer hun får jobbe. Det gjør livet litt usikkert.

- Jeg trives i jobben, men det er for lite jobb. Jeg ønsker meg fast jobb, i 60 til 80 prosent stilling, sier Armiro. Armiro ble nylig medlem i NNN.

Nå lurer hun på om hun skal ta med seg en av de tillitsvalgte på et møte med sjefen.

- Kontrakten min går ut om to dager og jeg har ikke hørt noe. Det gjør meg litt nervøs, for jeg trenger jobben. Men jeg håper det ordner seg og at jeg får fornyet kontrakt, sier hun.Utfordring å verve

Nestleder
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra NNN-arbeideren

NNN-arbeideren 25.06.2021
Masja Krogh fra fiskerinæringa i Båtsfjord fortsetter som leder for Det sentrale ungdomsutvalget (DSU) i NNN.
NNN-arbeideren 25.06.2021
De har kjempet lenge for å beholde distribusjon av egenprodusert øl, brus og vann. Nå kan den mangeårige kampen ende med mer makt til dagligvarekjedene - og over 200 risikerer å miste jobben.
NNN-arbeideren 25.06.2021
For første gang skulle de slakte fisk sommeren gjennom. Med stengte grenser var et lokalt ungdomsfrieri det som skulle til for å holde hjulene i gang hos Astafjord slakteri.
NNN-arbeideren 25.06.2021
Lite hører sammen så godt som sommer, konserter - og duggfriskt øl. Nå er det lite å finne av store konsertopplevelser, selv om det nærmer seg med stormskritt - men øl får man alltids tak i.
NNN-arbeideren 25.06.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt