AddToAny

Det er ingen menneskerett å bli sykepleier

Det har vært stor diskusjon rundt innføringen av karakterkrav 3 i norsk og matte de siste dagene, men det er viktig å huske hvem som ønsket disse kravene, og hvorfor, skriver innleggsforfatterne.
NSF Student viser til et av de siste innlegget i Sykepleien der Iren Mari Luther skriver at karakterkravene gjør det unødvendig vanskelig for helsefagarbeiderne.

Vi i NSF student har forståelse for at dette kan virke urimelig for noen, men det er viktig å huske hvem som ønsket disse kravene, og hvorfor. Det var studentene - de som er i sykepleierutdanningen og vet hva utdanningen krever. Det handler om et ønske om å utdanne kompetente sykepleiere som ikke bare kan norsk og matte, men som utviser gode kunnskaper innen disse fagene.

Hvert år holder NSF Student årsmøte, og det er her politikken vår blir vedtatt. De som deltar, er enten sykepleierstudenter eller nyutdannede sykepleiere. Det vil si at deltakerne har god innsikt i hva som kreves av hver enkelt sykepleierstudent for å fullføre utdanningen. Karakterkravene ble vedtatt av årsmøtet i 2017, og det har vært en stor seier for oss at det endelig blir iverksatt.

Syk

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

18 studentprester skal hjelpe 300 000 studenter i Norge med å få en god retning på livet sitt. Ved Universitetet i Stavanger er det flest sykepleierstudenter som bruker tilbudet. Linn Renate Lilledal er en av dem.
Sykepleien 29.03.2020
I en fersk spørreundersøkelse oppgir et stort flertall av norske sykepleiere at de frykter å smitte sårbare pasienter med korona. Aller mest engstelige er ansatte i hjemmetjenesten.
Sykepleien 28.03.2020
- Det er lov å pålegge seg selv strengere restriksjoner enn det helsemyndighetene gjør, sier sykepleier Anders Christoffersen.
Sykepleien 28.03.2020
Kjellaug Lerheim er død, 93 år gammel. Hun viet hele sitt profesjonelle liv til utviklingen av faget og etableringen av sykepleie som akademisk profesjon.
Sykepleien 27.03.2020
Epidemier og pandemier er slett ikke noe nytt! Her kan du teste kunnskapene dine. Image-text: PESTA I TRAPPEN: Også i kunsten finnes henvisning til epidemier. Her i Theodor Kittelsens strek fra 1896. Foto: Wikimedia Commons
Sykepleien 27.03.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt