AddToAny

Det er ikke noe galt med meg

Det er ikke noe galt med meg
MENINGER: Mange ungdommer med funksjonsnedsettelser vokser i dag opp med tanken om at de ikke passer inn, ikke hører hjemme i samfunnet, at det er noe galt med dem. Men det er samfunnet det er noe galt med, skriver Marianne Knudsen.
Standard skrift Stor skrift

Her sitter jeg hver dag. Jeg sover her, spiser her og lever her. I min triste tilværelse. Jeg har vært lenket til rullestolen siden jeg var åtte år. Jeg er så syk at jeg skrumper inn, snart er jeg rullestolen.

Rullestolen er elektrisk, og det er fordi jeg er ganske så grønnsak. Jeg kan jo ikke engang trille den selv.

Jeg er mye inne, av og til tar støttekontakten med meg ut. Det er hyggelig. Det handler om å nyte dagene, jeg har jo ikke et så veldig langt liv. Et liv fullt av sykdom og pleieuniformer.

Jeg har aldri drukket, aldri gjort noe jeg angret på og hvert fall ikke hatt sex. Kommer sikkert aldri til å ha det heller. Kjærlighet er ikke noe jeg tenker på.

Jeg er funksjonshemmet og lever som en funksjonshemmet gjør. Det er det livet jeg har fått. Fordi det er noe galt med meg.

Mange som

Les mer

Flere saker fra Handikapnytt

Nå må regjeringen utrede ordningen med brukerstyrt personlig assistanse (BPA) for å finne ut hvordan den kan fungere som et likestillingsverktøy, slik det var meningen.
article_web Handikapnytt 21.11.2018
Forfatter Jan Grue skriver om seg selv og om å være en uvanlig kropp i en verden som ikke passer. - Når jeg konkretiserer hva sårbarheten handler om, gjelder det egentlig veldig mange, sier han.
article_web Handikapnytt 20.11.2018
På forhånd var de forespeilet handikapvennlig «livsløpsstandard» i det nybygde leilighetskomplekset Energiparken i Melhus i Trøndelag. Men det som møtte beboerne var dører som er så tunge at de sliter med å åpne dem.
article_web Handikapnytt 20.11.2018
MS-forbundet utsteder egne ID-kort til medlemmene sine for at de skal kunne dokumentere at de ikke er overstadig beruset når de er ute på byen. Det melder P4.
article_web Handikapnytt 20.11.2018
Som første kvinne med minoritetsbakgrunn og nedsatt funksjonsevne er Sadia Jabeen Iqbal tildelt Oslo kommunes OXLO-pris. Se videointervju med henne og ordfører Marianne Borgen.
article_web Handikapnytt 16.11.2018

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt