AddToAny

- Det beste fellesskapet

Rebecca Ponce ble frosset ut på ungdomskolen. Humanistisk Ungdom inviterte henne inn i varmen. Nå er hun nestleder, og i sommer var hun festsjef på sommerleiren.
- Jeg vet ikke hva slags menneske jeg hadde vært i dag om jeg ikke hadde dratt på Humanistisk Ungdoms (HU) sommerleir som 16-åring.

Vi befinner oss på Humanistisk Ungdoms sommerleir i månedsskiftet juli-august i år. Rebecca Ponce (20) løper småpanisk rundt. HUs nestleder, og festansvarlig for anledningen, bærer brusflasker gjennom lokalet og plasser dem på et bord med gullduk. Så mye pynt som skal henges opp. Så mye snacks som skal settes frem. Men så lite tid!

I et hjørne står gruppeledere og pumper luft i ballonger, og knyter ballongknuter så fingertuppene blør. Nok en sommerleir nærmer seg slutten, og skal på tradisjonelt vis avsluttes med en storslagen fest.

Det er viktig for Ponce at det skal bli en god opplevelse for de 130 deltagerne som er samlet på leir på Ringerike Folkehøgskole i Hønefoss. Selv hadde hun ikke klart seg uten fellesskapet hun har blitt en del av her.

ISOLERT OG UTFRYST

- Jeg meldte meg inn i HU på 15-årsdagen min. Jeg var veldig trygg på hva jeg sto for, og meldte meg inn så fort jeg overhode kunne. Men sosialt var jeg både sjenert og usikker. Derfor tok det ett år før jeg turte å melde meg på sommerleiren. Jeg hadde knapt venner hjemme, så hvorfor skulle det bli annerledes på leir?

Fem sommerleire senere kan hun trygt slå fast at det ikke var grunn til bekymring. Hun ble overøst med klemmer og smil, og tatt imot av nye mennesker som om de hadde vært hennes venner hele livet.

- Det var stort for meg som kom fra en liten bygd på Jæren hvor jeg ikke kjente noen andre som tenkte som meg. Her møtte jeg «mine folk». Da leiren var over hadde jeg ikke lyst å reise hjem til den personen jeg måtte være hjemme. Hvis jeg trivdes så godt med den jeg var under leiruka, hvorfor kunne jeg ikke alltid være slik?

Hjemme hadde hun stengt seg inne i en boble. Isolert seg på rommet sitt, spilte dataspill og chattet med folk på internett. På skolen opplevde Ponce å bli fryst ut av sine medelever.

VIL DELE OPPLEVELSEN

Etter å ha blitt «HU-frelst» på sommerleir bestemte Ponce seg for å gjøre noe med situasjonen. Hun tok verv i HU og ble med på alle arrangementer i ungdomsorganisasjonens regi.

- HU var en enorm kontrast til alt jeg tidligere hadde opplevd. Det var en helt ny verde

Les mer

Flere saker fra Fri tanke

På mange områder får vi en bedre og langt mer oppdatert lov om human bruk av bioteknologi. Med på kjøpet får vi noen nye utfordringer og dilemmaer. Dem bør vi bruke tid på å reflektere over.
Fri tanke 29.05.2020
Endelig likestilles nå kremasjon med kistebegravelse. Det er bra, men loven som regulerer hva som kan skje med kroppen vår når vi dør, er moden for en mye mer radikal reform.
Fri tanke 27.05.2020
Fra de siste årets utgivelser, trekker Erik Tunstad frem noen bøker du med fordel kan bruke tid på.
Fri tanke 14.05.2020
- Vi må forsvare eksistensen til vårt folk og fremtiden for hvite barn, sa Philip Manshaus under sin forklaring i retten i dag. Dette er en ordrett oversettelse av «de fjorten ordene» til den nynazistiske ideologen David Lane.
Fri tanke 07.05.2020
Manshaus sin terrordåd var ikkje meiningslaus, men ein villfaren protest mot det meiningslause. På internett finn rotlaus ungdom meining, der samfunnet rundt dei ikkje maktar å gjere det same.
Fri tanke 05.05.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt