AddToAny

Det bør bli mindre utdanningsledelse

Det bør bli mindre utdanningsledelse
Det er forelesere og forskere som skal lede utviklingen av planene, og studenter og andre viktige aktører bør delta, skriver dosent Jon Arne Løkke.
Direktør i NOKUT, Terje Mørland, skrev i Khrono 9. februar: «Utdanningsledelse må ut av festtalene og inn i handlingsplanene. Det å få et helt fagmiljø til å bli engasjert i et studieprograms utvikling, kan være en real utfordring».

Det finnes god dokumentasjon på at studentevaluering, slik den vanligvis foregår, ikke bør tillegges stor vekt. Jon Arne Løkke Dosent, Høgskolen i Østfold

Jeg er usikker på om det er så vanskelig å engasjere fagmiljøene - jeg kjenner ikke til noe godt belegg for manglende engasjement. Alternative forklaringer er at fagmiljøene vektlegger akademisk frihet, fagene har behov for posisjonering, og fagenes ulike ontologiske og epistemologiske utgangspunkt kan forklare at programutvikling kan være krevende.

Og, det må settes av tid

Les mer

Flere saker fra Khrono

Språkrådet frykter konsekvensene av at mer av norsk utdanning skjer på engelsk. Rektor Curt Rice ved OsloMet er ikke redd for at emner og pensum er på engelsk.
article_web Khrono 15.02.2019
Tverrfaglighet. Vi ser behov for å nyansere det bildet som utvalget tegner av at struktur og kultur ved de norske universitetene står i veien for tverrfaglighet. Ved NTNU kjenner vi oss ikke igjen i denne virkelighetsbeskrivelsen.
article_web Khrono 15.02.2019
Mens masterprogrammet i engelsk får 4,9 av fem mulige når studentene skal evaluere eget studieprogram, havner en del fag på 3,0 og oppover.
article_web Khrono 15.02.2019
I snitt handsamar den sentrale klagenemnda mindre enn ei sak om underkjente doktorgrader i året. I februarmøtet skal dei handsama to.
article_web Khrono 15.02.2019
Bare Europa og USA er med når universitetsfolk, politikere og byråkrater møtes for å snakke om gapet mellom fattige og rike land i den globale kunnskapssektoren.
article_web Khrono 15.02.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt