AddToAny

Designer paradigmeskiftet

Designerparet Birgitta Ralston og Alexandre Bau har jobbet med et bredere syn på design i mange år. Sammen driver de studioet Ralston Bau hvor de jobber ut fra et kunstnerisk, inkluderende og bærekraftig perspektiv.
Arbeidene deres dreier seg i stor grad om å dekode den komplekse verden vi lever i. Det er en oppgave de tar store skritt videre med som en del av Bioregion Institute i Bergen.

FRA PROSJEKT TIL BEDRIFT

Både Ralston og Bau underviser ved skoler i Frankrike og Norge. I 2019 gjorde de et prosjekt med designstudenter i Annecy i Frankrike. Her kjente de på kroppen hva som har resultert i at vi har havnet der vi er.

- Tidligere var hele samfunnet i Annecy bygget opp rundt produksjonen av hemp og lin, en viktig ressurs for blant annet klær og mat. Med industrialiseringen ble det forbudt å kultivere planten. Det tvang folk til å ta arbeid i industrien, og lokalsamfunnet revnet i takt med de regionale verdikjedene, forteller Alexandre Bau.

Etter prosjektet i Annecy ble paret enda mer bevisst på at en del av løsningen for det grønne skiftet er å tenke kortere verdikjeder og bio-regionalt. På samme tidspunkt startet de med Bioregion Vestland, et designdrevet utviklingsprosjekt Birgitta Ralston utviklet som strategisk leder i Design Region Bergen.

- I dette prosjektet jobbet vi med å kartlegge regionalt rest-råstoff fra landbruket for å stimulere bedrifter på Vestlandet til grønn omstilling, gjennom nyskapende produksjon for å fase ut fossilbasert plast, sier hun.

I tillegg til Ralston Bau, var også motedesigner Siv Støldal, Rå Design Studio, Kaleid

Les mer

Flere saker fra Arkitektnytt

Når arkitektur er på dagsordenen, og Arkitekturopprøret får sette premissene for den offentlige samtalen om faget, er det gjerne byene det dreier seg om.
Arkitektnytt 21.01.2022
I over 25 år var Brenneriveien 11 Oslos musikkbransjefabrikk. Nå rives den. Er stedet i ferd med å miste sin sjel?
Arkitektnytt 21.01.2022
Arbeidssted: IARK Utdannet: The Danish Design School, SFB København Har vært medlem i NlL siden: 1976 Har ledet komiteen siden: 2011 Antall medlemmer i komiteen: 6 (inkl.
Arkitektnytt 21.01.2022
Hva er oppturene og utfordringene i en bygdearkitekts liv? Mari Myklebust valgte å satse som arkitekt i hjembygden Voss, der hun heller driver med gateaktivisme enn å sløse arbeidstimer på konkurranser.
Arkitektnytt 21.01.2022
Rundt 50 av landets interiørarkitekter samlet seg i vinter for å diskutere den nye kursen mot en mer sirkulær bransje.
Arkitektnytt 21.01.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt