AddToAny

Designer paradigmeskiftet

Designerparet Birgitta Ralston og Alexandre Bau har jobbet med et bredere syn på design i mange år. Sammen driver de studioet Ralston Bau hvor de jobber ut fra et kunstnerisk, inkluderende og bærekraftig perspektiv.
Arbeidene deres dreier seg i stor grad om å dekode den komplekse verden vi lever i. Det er en oppgave de tar store skritt videre med som en del av Bioregion Institute i Bergen.

FRA PROSJEKT TIL BEDRIFT

Både Ralston og Bau underviser ved skoler i Frankrike og Norge. I 2019 gjorde de et prosjekt med designstudenter i Annecy i Frankrike. Her kjente de på kroppen hva som har resultert i at vi har havnet der vi er.

- Tidligere var hele samfunnet i Annecy bygget opp rundt produksjonen av hemp og lin, en viktig ressurs for blant annet klær og mat. Med industrialiseringen ble det forbudt å kultivere planten. Det tvang folk til å ta arbeid i industrien, og lokalsamfunnet revnet i takt med de regionale verdikjedene, forteller Alexandre Bau.

Etter prosjektet i Annecy ble paret enda mer bevisst på at en del av løsningen for det grønne skiftet er å tenke kortere verdikjeder og bio-regionalt. På samme tidspunkt startet de med Bioregion Vestland, et designdrevet utviklingsprosjekt Birgitta Ralston utviklet som strategisk leder i Design Region Bergen.

- I dette prosjektet jobbet vi med å kartlegge regionalt rest-råstoff fra landbruket for å stimulere bedrifter på Vestlandet til grønn omstilling, gjennom nyskapende produksjon for å fase ut fossilbasert plast, sier hun.

I tillegg til Ralston Bau, var også motedesigner Siv Støldal, Rå Design Studio, Kaleid

Les mer

Flere saker fra Arkitektnytt

I Oslo har kun 1 til 3,5 prosent av boligene på det sentrale Østlandet vært mulig å kjøpe for en sykepleier hittil i 2022, viser fersk sykepleierindeks.
Arkitektnytt 16.08.2022
- Det er helt klart en fornyet interesse for nabolag. Når vi med Oslo arkitekturtriennale har tatt opp dette i ulike sammenhenger har responsen vært overveldende, fra alt fra klassiske akademikere til eiendomsutviklere og lokale aktivister.
Arkitektnytt 16.08.2022
Mens byggekostnadene galopperer videre, møter Statsbygg og Obos til samtale på Arendalsuka om konsekvenser og muligheter.
Arkitektnytt 15.08.2022
Denne høsten arrangeres trinn to av programmet «An Urgent Situation: Rethinking Tourism through Architecture, Art and Community». Her inviteres kunstnere og arkitekter til å sammen dykke ned i de problematiske sidene av verdens turisme.
Arkitektnytt 13.08.2022
Både arkitektkontorer, lokalpolitikere og NAL reagerte da selskapet Nyhavna Utvikling gjennomførte en prekvalifisering og nektet bidragsyterne innsyn i utvelgelsesprosessen, som i tillegg varte kun i få dager.
Arkitektnytt 12.08.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt