AddToAny

Den sosialrealistiske mesteren rir igjen

Den nye filmen til britiske Ken Loach er grå og hardtslående
For oss som har venner i Storbritannia, har hvert møte de siste årene inneholdt diskusjon om ett og samme tema: Brexit. Enten fordi folk er lei av å snakke om det, eller fordi de gjerne vil snakke om det med en fra Norge (fordi vi befinner oss utenfor EU). Terry Gilliam fra Monty Python er blant de sistnevnte. Jeg traff ham i fjor på Filmfest Munchen, og bestemte meg for å slå av en prat med den berømte filmregissøren. «Javel, hvem er du?», spurte han. Da jeg fortalte at jeg er fra Norge, var det ikke behov for så mye mer introduksjon. Gilliam (som riktignok er født i USA) ville diskutere Norges forhold til EU! Hvordan så folk på utenforskapet? Var vi fornøyd med den økonomiske avtalen? Var jeg ikke enig i at det er en katastrofe at britene skal ut? Vi var raskt inne i politikken.

Som vanlig er Loach sylskarp i sin samfunnskritikk. Jan Storø Filmanmelder i Khrono og dosent på OsloMet

Både når det gjelder forholdet til EU og dessuten det meste av innenrikspolitiske spørsmål, er hverdagssamtalene i Storbritannia som regel langt mer politisert enn hos oss. Frontene er tøffere, og folk er o

Les mer

Flere saker fra Khrono

Studenttinget ved Høgskulen i Molde har samrøystes fatta førstegongsvedtak om å melde seg ut av Norsk studentorganisasjon (NSO).
Khrono 15.11.2019
Dei tilsette ved det tidlegare konfliktherja Institutt for historiske studier ved NTNU har blitt innplasserte i institutt X og Y. Tvangsflytta Kristian Steinnes er også henta tilbake.
Khrono 15.11.2019
Her er rådene fra Beredskapsrådet for kunnskapssektoren om hvordan man kan si fra ved bekymring om radikalisering.
Khrono 15.11.2019
Forskerne mener det var en glipp, og sier de flere ganger har opplyst om bindingene.
Khrono 15.11.2019
Utvides kompetansekravene på barnetrinnet, kan vi få mye bedre opplæring i de estetiske fagene, til beste for elevene, lærerne og kulturlivet, skriver forbundsleder Hans Ole Rian i Creo - forbundet for kunst og kultur.
Khrono 15.11.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt