AddToAny

Den søte fisken

Den søte fisken
Det lukter, smaker og ser ut som godteri, men er sunnere. Hos Ayanda på Andenes er de spesialister på produksjon av tran som «vingummi».
Kenneth Berntsen smaker, lukter, kjenner på konsistensen og legger den lille, gule gummiaktige klumpen på vekta. Han noterer på skjemaer. Kvalitetskontroll er en sentral del av jobben.

Og for de av dere som har dårlige minner fra lukten og smaken av tran - vel - i produksjonslokalene til Ayanda er det ikke et snev av sådan. Du får heller en følelse av at du faller nedi et stor pose med lørdagsgodterier.Starten

Det var gründerne Per Benjaminsen og Stein Ulve som startet det hele i Tromsø i 2000. De etablert Probio ASA, et selskap som spesialiserte seg på produksjon av omega-3 produkter, samt en rekke andre farmasøytiske produkter og kosttilskudd. Produksjonen ble blant annet lagt til Andenes, ikke helt tilfeldig fordi en av gründerne er fra Bleik, et tettsted på Andøy.

Selskapet fikk en enorm vekst og internasjonalt gjennombrudd. Gründerne solgte etterhvert og selskapet heter nå Ayanda Group og har rundt 250 ansatte i Norge, Tyskland og Frankrike.

Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra NNN-arbeideren

Flere tunge aktører i Helse-Norge vil gjeninnføre sukkeravgifta. Det møtes med sukk og advarsler fra NNN.
NNN-arbeideren 16.05.2022
Det skal være goder også utenfor arbeidslivet når man er organisert i NNN. Derfor har forbundet nå forhandlet fram en ny reiseforsikring. Så å si alle trenger en reiseforsikring.
NNN-arbeideren 16.05.2022
8.000 ansatte på teknologigigantens New York-lager har tvunget selskapet til å anerkjenne etableringen av en fagforening.
NNN-arbeideren 16.05.2022
NNN-arbeideren 16.05.2022
Arbeidstidsreduksjon er et uttalt mål for NNN. Men veien videre er forbundet ikke helt sikker på.
NNN-arbeideren 16.05.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt