AddToAny

Den søte fisken

Den søte fisken
Det lukter, smaker og ser ut som godteri, men er sunnere. Hos Ayanda på Andenes er de spesialister på produksjon av tran som «vingummi».
Kenneth Berntsen smaker, lukter, kjenner på konsistensen og legger den lille, gule gummiaktige klumpen på vekta. Han noterer på skjemaer. Kvalitetskontroll er en sentral del av jobben.

Og for de av dere som har dårlige minner fra lukten og smaken av tran - vel - i produksjonslokalene til Ayanda er det ikke et snev av sådan. Du får heller en følelse av at du faller nedi et stor pose med lørdagsgodterier.



Starten

Det var gründerne Per Benjaminsen og Stein Ulve som startet det hele i Tromsø i 2000. De etablert Probio ASA, et selskap som spesialiserte seg på produksjon av omega-3 produkter, samt en rekke andre farmasøytiske produkter og kosttilskudd. Produksjonen ble blant annet lagt til Andenes, ikke helt tilfeldig fordi en av gründerne er fra Bleik, et tettsted på Andøy.

Selskapet fikk en enorm vekst og internasjonalt gjennombrudd. Gründerne solgte etterhvert og selskapet heter nå Ayanda Group og har rundt 250 ansatte i Norge, Tyskland og Frankrike.

Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra NNN-arbeideren

NNN-arbeideren 19.09.2024
Pølse selger kanskje aller best i sola, men den er likevel matens svar på allværsjakka: Den kan brukes til alt. Og ifølge ryktene skal Leiv Vidar ha bidratt kraftig til den du gjerne spiser i farta.
NNN-arbeideren 19.09.2024
? AUSTRALIA: Australiere får lovfestet retten til å være avlogget utenom arbeidstid. - Historisk!
NNN-arbeideren 19.09.2024
Ringnes lar grossistene overta varetransporten. Prisen er det arbeiderne som må betale. De tillitsvalgte frykter for enkeltskjebner, og har tatt et ekstrakurs i omstillingsprosesser for å kunne ta vare på kollegaene framover.
NNN-arbeideren 19.09.2024
Forbundsleder Anne Berit Aker Hansen blir historiens første kvinnelige president i Nordisk Union.
NNN-arbeideren 19.09.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt