NNN-arbeideren
05.10.2016
Det lukter, smaker og ser ut som godteri, men er sunnere. Hos Ayanda på Andenes er de spesialister på produksjon av tran som «vingummi».
Kenneth Berntsen smaker, lukter, kjenner på konsistensen og legger den lille, gule gummiaktige klumpen på vekta. Han noterer på skjemaer. Kvalitetskontroll er en sentral del av jobben.
Og for de av dere som har dårlige minner fra lukten og smaken av tran - vel - i produksjonslokalene til Ayanda er det ikke et snev av sådan. Du får heller en følelse av at du faller nedi et stor pose med lørdagsgodterier.
Starten
Det var gründerne Per Benjaminsen og Stein Ulve som startet det hele i Tromsø i 2000. De etablert Probio ASA, et selskap som spesialiserte seg på produksjon av omega-3 produkter, samt en rekke andre farmasøytiske produkter og kosttilskudd. Produksjonen ble blant annet lagt til Andenes, ikke helt tilfeldig fordi en av gründerne er fra Bleik, et tettsted på Andøy.
Selskapet fikk en enorm vekst og internasjonalt gjennombrudd. Gründerne solgte etterhvert og selskapet heter nå Ayanda Group og har rundt 250 ansatte i Norge, Tyskland og Frankrike.
Les opprinnelig artikkelOg for de av dere som har dårlige minner fra lukten og smaken av tran - vel - i produksjonslokalene til Ayanda er det ikke et snev av sådan. Du får heller en følelse av at du faller nedi et stor pose med lørdagsgodterier.
Starten
Det var gründerne Per Benjaminsen og Stein Ulve som startet det hele i Tromsø i 2000. De etablert Probio ASA, et selskap som spesialiserte seg på produksjon av omega-3 produkter, samt en rekke andre farmasøytiske produkter og kosttilskudd. Produksjonen ble blant annet lagt til Andenes, ikke helt tilfeldig fordi en av gründerne er fra Bleik, et tettsted på Andøy.
Selskapet fikk en enorm vekst og internasjonalt gjennombrudd. Gründerne solgte etterhvert og selskapet heter nå Ayanda Group og har rundt 250 ansatte i Norge, Tyskland og Frankrike.