AddToAny

Den lange veien til Human-Etisk Forbund

Da jeg ble alvorlig syk, innså jeg at jeg ikke trodde på Gud eller var religiøs i noen som helst slags forstand. Det overrasket meg.
For et år siden ble jeg alvorlig syk. Jeg var innlagt på sykehus i to og en halv uke, mens legene forsøkte å finne ut hvorfor både hjertet og nyrene var i ferd med å svikte og hvorfor alt som syntes å kunne være galt med kroppen, plutselig var det.

Det viste seg at det var en sjelden autoimmun sykdom som hadde skapt alt trøbbelet. Det var bare så vidt jeg overlevde, og siden har formen vært ustabil og egentlig ikke særlig god. Jeg overlever foreløpig, men med en enorm mengde medisiner og veldig dårlige utsikter til at det skal vare spesielt lenge.

Å forholde seg til døden

I en sånn situasjon blir man konfrontert med døden på en veldig umiddelbar og konkret måte. Og dermed blir man også konfrontert med hva man har eller ikke har av tro.

Mange gode mennesker har fortalt meg underveis at de ber for meg. Det setter jeg stor pris på. Å be for noen er, som jeg ser det, å ønske dem godt.

Men selv fant jeg at det ikke var et alternativ å be. Jeg skulle i grunnen ønske at jeg trodde, for det er ensomt og tungt å leve med sykdommen. Kanskje hadde det føltes bedre hvis man klarte å finne noen form for mening i det hele.

Men det klarer jeg altså ikke. For meg er døden tom, men også noe jeg frykter, fordi jeg er glad i livet.

Den gode kristendommen

En gang i tide

Les mer

Flere saker fra Fri tanke

Tone Merete Stokka er leder for Human-Etisk Forbund i Lofoten - og aktivt medlem i Lofoten MC. Enten hun er i MC-klubben eller HEF, er filosofien lik: - Jeg samler på ulike folk. Det gjør livet mer rikt og interessant.
Fri tanke 22.10.2019
En artikkel fra 2004 om forurenset poliovaksine har den siste tiden blitt delt på Facebook. Faktisk.no har sjekket den ut, og viser til oppdatert forskning.
Fri tanke 21.10.2019
Nok en undersøkelse bekrefter sekularisering i USA. Det er fortsatt mange flere troende i USA enn i resten av vesten, men tallene peker tydelig nedover for religion også her.
Fri tanke 18.10.2019
Frikirkepastor Erik Andreassen endret mening fra å være kritisk til artikkelen, til å dele journalistens kritiske blikk.
Fri tanke 18.10.2019
Leonard Pozner har vunnet rettssak mot konspirasjonsteoretikeren James Fetzer.
Fri tanke 17.10.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt