AddToAny

Demper VGs idyllisering av pensjonistlivet

Demper VGs idyllisering av pensjonistlivet
VG hadde lørdag en forside og fire sider inni tilegnet drømmen om pensjonistlivet. Senter for seniorpolitikks Kari Østerud er intervjuet, og modererer idylliseringen av å ha ferie hele året.
Senter for seniorpolitikk jobber for at flest mulig skal kunne og ville jobbe lengst mulig. Direktør Kari Østerud unner alle å få gå av med pensjon, men advarer i lørdagens VG mot å tro at livet blir mye bedre bare man slutter å jobbe.

- Tidligere studier viser at mange tror at ting blir så annerledes når de blir pensjonister. Men du forandrer ikke personlighet, selv om du går av med pensjon. Har du ikke vært flink til å drive med frivillig arbeid og brukt mye tid på familien tidligere, så begynner du ikke med det som pensjonist, sier Østerud til VG.

Feriedrømmen VG viser til en større undersøkelse fra Respons Analyse som viser at folk over 50 år drømmer om å reise og tilbringe mer tid med familien. 63 prosent av dem over 50 år mener at «drømmetilværelsen» som pensjonist, er reiser og opplevelser. Blant dem som er mellom 60 og 69 år, mener hele 71 prosent dette.

- Kanskje man overvurderer hvor moro det er å være på ferie 365 dager i året. Man bør tenke gjennom hvordan man skal erstatte arbeidsmiljøet og kollegaene og det å være en etterspurt person, med noe fornuftig og meningsfylt, sier Østerud til VG. Østerud mener det er deilig med lange frokoster og tid til å lese tre aviser når du er på ferie. Men det er altså når du er på ferie. Ikke når det er hverdagen.

Saken er ikke tilgjengelig på nett.

Image-text:

VG lørdag 6. april 2019

Extra-info:

Fakta

FAKSIMILE: VG brukte forsiden og fire sider inni på lørdag om sin undersøkelse av hva folk over 50 år drømmer om. Direktør Kari Østerud ved Senter for seniorpolitikk mener mange overvurderer hvor morsomt det er å være på ferie 365 dager i året.

Gå til mediet

Flere saker fra seniorpolitikk.no

Det er en stor og imponerende snu-operasjon som er skjedd i Tyskland i årene etter gjenforeningen.
article_web seniorpolitikk.no 15.05.2019
Senter for seniorpolitikk bidro i panelet på frokostmøtet der den nye Kompass-rapporten.
article_web seniorpolitikk.no 14.05.2019
Fagsjef Roger Moen blogger i dag hos NAV om ny IA-avtale som ble inngått i desember. Målet med den nye IA-avtalen er å legge til rette for at så mange som mulig kan arbeide så mye som mulig, så lenge som mulig.
article_web seniorpolitikk.no 06.05.2019
Hør intervju med sportsjournalist Mette Bugge og Kari Østerud i denne ukens podkast fra Idébanken. De diskuterer hvordan samfunnet kan lykkes med å få seniorene i arbeidslivet til å fortsette lengst mulig, og deler erfaringer fra eget arbeidsliv.
article_web seniorpolitikk.no 06.05.2019
«Vi må sørge for at ledere har kompetanse til å lede en aldrende arbeidsstokk,» sier direktør Kari Østerud til dagens utgave av ledelsesavisen Dagens perspektiv i anledning lansering av notat om hva som skal til for å holde på seniorene.
article_web seniorpolitikk.no 03.05.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt