AddToAny

Demper VGs idyllisering av pensjonistlivet

Demper VGs idyllisering av pensjonistlivet
VG hadde lørdag en forside og fire sider inni tilegnet drømmen om pensjonistlivet. Senter for seniorpolitikks Kari Østerud er intervjuet, og modererer idylliseringen av å ha ferie hele året.
Senter for seniorpolitikk jobber for at flest mulig skal kunne og ville jobbe lengst mulig. Direktør Kari Østerud unner alle å få gå av med pensjon, men advarer i lørdagens VG mot å tro at livet blir mye bedre bare man slutter å jobbe.

- Tidligere studier viser at mange tror at ting blir så annerledes når de blir pensjonister. Men du forandrer ikke personlighet, selv om du går av med pensjon. Har du ikke vært flink til å drive med frivillig arbeid og brukt mye tid på familien tidligere, så begynner du ikke med det som pensjonist, sier Østerud til VG.

Feriedrømmen VG viser til en større undersøkelse fra Respons Analyse som viser at folk over 50 år drømmer om å reise og tilbringe mer tid med familien. 63 prosent av dem over 50 år mener at «drømmetilværelsen» som pensjonist, er reiser og opplevelser. Blant dem som er mellom 60 og 69 år, mener hele 71 prosent dette.

- Kanskje man overvurderer hvor moro det er å være på ferie 365 dager i året. Man bør tenke gjennom hvordan man skal erstatte arbeidsmiljøet og kollegaene og det å være en etterspurt person, med noe fornuftig og meningsfylt, sier Østerud til VG. Østerud mener det er deilig med lange frokoster og tid til å lese tre aviser når du er på ferie. Men det er altså når du er på ferie. Ikke når det er hverdagen.

Saken er ikke tilgjengelig på nett.

Image-text:

VG lørdag 6. april 2019

Extra-info:

Fakta

FAKSIMILE: VG brukte forsiden og fire sider inni på lørdag om sin undersøkelse av hva folk over 50 år drømmer om. Direktør Kari Østerud ved Senter for seniorpolitikk mener mange overvurderer hvor morsomt det er å være på ferie 365 dager i året.

Gå til mediet

Flere saker fra seniorpolitikk.no

Senter for seniorpolitikks direktør Kari Østerud og NAV-direktør Sigrun Vågeng har nå signert en ny samarbeidsavtale. «Sammen skal vi styrke partene for å redusere frafall ved tidligpensjonering,» sier Østerud.
seniorpolitikk.no 21.08.2019
«Tenker du på alderen din, at du er 57 år?» «Ikke mye Jeg tenker vel først og fremst at det kan være et fortrinn. Når jeg får ny jobb, blir jeg en stabil arbeidstaker.»
seniorpolitikk.no 20.08.2019
Arendalsuka kaller seg Norges største politiske møteplass. I år var det over 1200 arrangementer, hvor av Senter for seniorpolitikk deltok i fire. Se her rapporter, podcast og bilder.
seniorpolitikk.no 16.08.2019
Lederne av AUF og Unge Høyre møtte Senter for seniorpolitikk til debatt om trepartssamarbeid, statlig arbeidsgiverpolitikk, og sluttpakkepraksis i selskaper der staten er stor eier.
seniorpolitikk.no 13.08.2019
«Jeg fant at de eldste intervjuobjektene var beintøffe mot sin egen aldersgruppe,» sier Tone Merete Løwen. Nå til sommeren leverte hun sin masteroppgave i Public Administration ved Høgskolen i Innlandet.
seniorpolitikk.no 30.07.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt