Kjøttbransjen
22.08.2024
De produserer mer mat med mindre energi, og maten blir spist. Jæder Ådne Espeland viser hvordan det går an å kombinere lavere klimautslipp og lønnsom drift.
Bedriften har redusert energibruken pr. produsert kilo med ni prosent. - 15 prosent av energien produserer vi selv, og det nye av året er vår egen vindmølle, forteller Guro Espeland.
Sjefen hos Jæder lærer matindustrien og politikerne hvordan det kan gjøres. På Arendalsuka var hun invitert for å dele erfaringene fra milliardbedriften på Ålgård.
Energi og svinn
Hun trekker frem tre ting som må på plass for å kombinere utslippskutt med en lønnsom bedrift. Energieffektivisering er den første.
- Den andre er matsvinn. Vi må få ned svinnet, og det krever kompetanse. Nå har vi én prosent svinn, forteller Espeland. Det fikk hun solid applaus for
Gå til medietSjefen hos Jæder lærer matindustrien og politikerne hvordan det kan gjøres. På Arendalsuka var hun invitert for å dele erfaringene fra milliardbedriften på Ålgård.
Energi og svinn
Hun trekker frem tre ting som må på plass for å kombinere utslippskutt med en lønnsom bedrift. Energieffektivisering er den første.
- Den andre er matsvinn. Vi må få ned svinnet, og det krever kompetanse. Nå har vi én prosent svinn, forteller Espeland. Det fikk hun solid applaus for