AddToAny

De ansatte i koronaens tid

De ansatte i koronaens tid
Næringsmiddelindustrien har klart seg veldig bra under den siste tidas nedstenging av Norge. Ikke så overraskende, mat må vi jo ha uansett.
NNN-Arbeideren spurte i nr 2 arbeidsgiverne i Nortura, TINE og Coop om situasjonen i næringsmiddelindustrien. Nå har vi snakket med de fem forbundssekretærene i NNN om hvordan situasjonen ser ut for de ansatte.

Sjømat
I fiskeindustrien går laksenæringen så det suser. I bransjen for øvrig har de fleste vært i jobb etter at korona-viruset slo til for fullt. Ann-Solveig Sørensen anslår at om lag 150 er permitterte som direkte konsekvens av koronasituasjonen. Men dette er veldig usikre tall. Når det gjelder permitteringer, må vi skille mellom sesongbaserte og de som skyldes koronasituasjonen. Permitteringer i blant annet pelagisk industri er vanlig visse deler av året.
- Der vi ser konsekvensene av koronasituasjonen er hos de som leverer til restaurant og catering. For eksempel Norway King Crab i Finnmark og rekefabrikken Stella Polaris på Finnsnes. Eksporten av norsk laks går bra, men mens det har vært et fall i eksporten for klippfisk og hel fersk torsk. Mange er opptatt av hva som skal skje framover, forteller Sørensen.
Koronapandemien skapte endringer i permitteringsreglene for å begrense den økonomiske belastningen på arbeidsgiverne. Arbeidstakere som permitteres fra fiskeindustrien er imidlertid unntatt fra per
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra NNN-arbeideren

I Tove Braathens nye roman «Ja, vi elsker» nærmer det seg 17. mai. Her avsløres det sakte men sikkert at velferdsstatens vellykkethet ikke oppleves på samme måte av alle. Det fins viktigere ting i livet enn flagg og barnetog.
NNN-arbeideren 26.06.2020
1. Vi trenger et mer organisert arbeidsliv, og fagforeningsfradraget må dobles. 2. Det bør bli enklere å allmenngjøre. 3. Det må ryddes opp i transportbransjen.
NNN-arbeideren 26.06.2020
Trygve Svensson, leder av Tankesmien Agenda, underslår ikke at han er en tilhenger av EØS-avtalen sjøl om han ser at den også har sine utfordrende sider for norsk arbeidsliv.
NNN-arbeideren 26.06.2020
NNN-arbeideren 26.06.2020
Vi har sjekket hvor norsk den klassiske matpakka egentlig er. Den med brødskiver med makrell i tomat, leverpostei og gulost på.
NNN-arbeideren 26.06.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt