AddToAny

Da Cathrine fikk beskjed fra Elixia om at hun ikke hadde noen jobb å komme tilbake til etter fødselspermisjonen, bestemte hun seg for å slåss for en bedre bransje

Da Cathrine fikk beskjed fra Elixia om at hun ikke hadde noen jobb å komme tilbake til etter fødselspermisjonen, bestemte hun seg for å slåss for en bedre bransje
Da Catrine Siro skulle tilbake til jobb på Elixia Dikeveien etter fødselspermisjon, fikk hun beskjed om at hun ikke hadde noen jobb å komme tilbake til. Timene hun hadde hatt var gitt bort til noen andre.
- Det var da ballen virkelig begynte å rulle, forteller hun.

Servicemedarbeider

Dette var tre år etter at hun begynte i treningsbransjen. I 2007 trengte hun jobb, og fikk vite av en venninne som jobbet hos Family Sports Club Fredrikstad at de trengte flere folk. Hun søkte, og ble ansatt. Men lønna var lav, selv til treningsbransjen å være. Året etter skulle Elixia åpne et nytt senter i Dikeveien mellom Fredrikstad og Sarpsborg. Cathrine søkte, og fikk jobb som servicemedarbeider. Arbeidsoppgavene var - og er - å stå i resepsjonen, jobbe med barnepass og å ha tilsyn med at senteret er rent og pent.

Åpningen av det nye senteret ble utsatt, og Cathrine jobbet imens på treningskjedens senter på Kråkerøy. Og det var her hun kom i kontakt med Arbeidsmandsforbundet. Det vil si: Kusinene Eli Langli Eriksen og Veronika Andersen.

- De hadde en lengre historie enn meg både i bransjen og i forbundet. De dro meg med i NAF, og sendte meg på kurs hit og dit, forteller Cathrine.

Senteret på Kråkerøy var et av få treningssentre som hadde tariffavtale. De to første årene jobbet de ansatte på Kråkerøy og Dikeveien på kryss og tvers.

- Vi fikk de samme godene alle sammen. Men i 2010 sluttet de å se sentrene under ett, men som to separate senter.

Og i Dikeveien hadde de ikke tariffavtale. Da Cathrine kom tilbake fra fødselspermisjon i januar 2011 fikk hun altså beskjed om at hun ikke hadde noen jobb.

- Da var det bare å sett i gang for å få alt på stell! Jeg var tillitsvalgt på senteret, og hadde masse møter. Og vi fikk på plass en tariffavtale, oppsummerer hun.

Berg- og dalbane

Å være tillitsvalgt i treningsbransjen har vært som en berg- og dalbane.

- Det er en bransje med mange hull som må tettes. Det er det som driver meg. Å rette opp i det som er urettferdig!

Det har vært mange oppturer, og nedturer

- Når vi har fått nye daglige ledere på senteret er det blanke ark og nye fargestifter, hver gang. De vet ikke hva hovedavtalen er engang!

Men det gjelder ikke lederen på senteret i dag. Cathrine har to ord for å karakterisere samarbeidet:

- Helt nydelig! Han hører, skjønner og ikke minst: Han spør! Det fortjener jeg etter så mange år, ler hun.

Les mer

Flere saker fra Arbeidsmanden

Det er gitt ut tre historiebøker om Norsk Arbeidsmandsforbund tidligere. Først kom tobindsverket «Norsk Arbeidsmandsforbund gjennom 60 år, 1895 til 1955». 30 år senere, til 90-årsjubileet, kom «Norsk Arbeidsmandsforbund 1895 - 1985».
Arbeidsmanden 17.06.2021
Mellomoppgjøret mellom Arbeidsmandsforbundet og Maskinentreprenørenes Forbund er ferdig. Nye satser i anleggsoverenskomsten for maskinentreprenører er på plass.
Arbeidsmanden 16.06.2021
Stortinget avviser regjeringens forslag om å likestille fagbrev på skolen med å gå i lære i en bedrift. Det er tømrerlærling Marius Både glad for.
Arbeidsmanden 16.06.2021
Hele stillinger er kampsak nr. 1 for Norsk Arbeidsmandsforbund på renholdernes dag, 15. juni. Mange renholdere må ha flere arbeidsgivere for å få full arbeidsdag, forteller forbundssekretær Trine Wiig.
Arbeidsmanden 15.06.2021
Lagmannsretten skal avgjøre om arbeidsgiver hadde rett til å si opp renholderen Grethe Beck, som trenger tilrettelagt arbeid på grunn av Tourettes syndrom.
Arbeidsmanden 15.06.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt