AddToAny

Dødset fra 10-meteren i rullestol

Arne Olav Hope fikk en halsbrekkende idé. Han ville dødse fra 10-meteren. I rullestol.
Tweet

På toppen av 10-meteren i AdO Arena Bergen sitter Arne Olav Hope, festet til rullestolen sin med to ruller gaffateip rundt beina og nedre del av kroppen. Han er kledt i våtdrakt for oppdrift og beskyttelse, og båret dit opp av sterke karer. Der nede venter vannflaten. Adrenalinet pumper. Han har ingen planer om å bli sittende lenge. Han skal dødse. I og med rullestol.

I beredskap

De involverte kjenner ikke til at noe slikt har vært gjort før. Like ved stupetårnet står brannmester Morten Wigum. Ute i vannet ligger to

redningsdykkere i beredskap. Her er metervis med tau og flasker med spare air i bakhånd. Her er kameramann med diverse utstyr og drone i lufta. På kortsiden av bassenget står kontorleder Arild Birkenes i NHF Sørvest med høye skuldre. Fra tribunen følger inviterte med. Alle har blikket festet på 54-åringen i stolen der oppe.

Hvordan i all verden endte han der?

Det meste er mulig

Det begynte på Funkisdagen i Bergen i september i år, der Arne Olav var på stand for arbeidsgiveren sin, Mio BPA. Han kom i prat med Paul Joachim Thorsen som sto på stand for to firma han er involvert i. Thorsen er seksjonsoverlege på Barneposten ved Haukeland sykehus, og er dessuten hovedtrener i Bergen Stupeklubb. De snakket om likestilling. - Det er dårlig med tilrettelagte stupetårn rundt om, spøkte Arne Olav. - Vi skal alltids få deg opp, parerte stupeentusiasten.

Positiv oppmerksomhet

I etterkant tenkte ikke Arne Olav mer på det hele, før han han befant seg i et arbeidsmøte om årets 3. desember - FN-dagen for funksjonshemmede -

i NHF Sørvest, der han er nestleder. FN-dagen er så viktig. Men tidspunktet på året er krevende. Det er mørkt og surt og kaldt. Og det er krevende å få oppmerksomhet om saken framfo

Les mer

Flere saker fra Handikapnytt

Regjeringen vil øke ytelser som barnetrygd og sosialhjelp i takt med den kraftige prisveksten. Det samme gjelder alle budsjettposter som vanligvis prisjusteres.
Handikapnytt 08.02.2023
Husbankens tilskuddsramme er brukt opp, og flere kommuner har fått avslag på søknader om tilskudd til sykehjem og omsorgsboliger.
Handikapnytt 07.02.2023
(NTB:) Nav gir 3.000 kroner som en engangsutbetaling til alle uføretrygdede på minstesatsene, til sammen 88.553 personer, nå i februar. Høye priser gjør at Stortinget har bevilget ekstra penger til alle uføre som går på minstesatsene.
Handikapnytt 07.02.2023
(NTB:) 29 prosent av de pårørende til pasienter er misfornøyd eller svært misfornøyd med oppholdet deres nære hadde ved et av de fire helsehusene i Oslo. Ifølge Dagsavisen er undersøkelsen gjennomført av Opinion.
Handikapnytt 07.02.2023
(NTB:) SV-leder Audun Lysbakken sier han forventer at regjeringen og kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik rydder opp i bråket rundt avkommersialiseringsutvalget.
Handikapnytt 07.02.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt