Kjøkkenskriveren
04.05.2021
Å lage cocktailer er som å bake småkaker, skriver kokk og forbundsleder Arnt Steffensen i sin ferske bok «Fredagscocktail». Dermed er utfordringen sendt til landets sykehjem som har - eller planlegger - å etablere en pub for sine beboerne.
Når sant skal sies, så var nok ikke sykehjemsbeboere rundt om i det ganske land tenkt som målgruppe for boka «Fredagscocktail. Fra Old Fashioned til Pornstar Martini. Gode historier - enkle oppskrifter». Men, i 2017 satt Arnt Steffensen, leder i Kost- og ernæringforbundet i juryen da Kjøkkenskriveren kåret Manglerudhjemmet i den uformelle, men høyst prestisjefulle kåringen av hovedstadens beste sykehjemspub. Det som var tungen på vektskålen for juryen den gang var at Herreklubben på Manglerudhjemmet faktisk brygget sitt eget øl.
- Hvis sykehjem kan brygge sitt eget øl, da klarer de å riste sin egen drink, sier forfatteren ettertenksom.
BARFØLELSE HJEMME
Arnt Steffensen har brukt pandemi og nedstenging til å rusle gjennom cocktailhistorien og smake seg fram til 52 fredagscocktailer, én for hver fredag i året. Han har tatt mål av seg å vise at det ikke er så vanskelig å lage cocktailer som man skulle tro. På samme måte som man ikke trenger å være konditor for å lage en drøm av en marsipankake trenger man heller ikke være bartender for å imponere med noe godt og leskende i et longdrinkglass. Og målgruppen, det er deg og meg.
- Boka er skrevet for alle dem som har blitt voksne og som setter pris på god mat og drikke. De går
Gå til mediet- Hvis sykehjem kan brygge sitt eget øl, da klarer de å riste sin egen drink, sier forfatteren ettertenksom.
BARFØLELSE HJEMME
Arnt Steffensen har brukt pandemi og nedstenging til å rusle gjennom cocktailhistorien og smake seg fram til 52 fredagscocktailer, én for hver fredag i året. Han har tatt mål av seg å vise at det ikke er så vanskelig å lage cocktailer som man skulle tro. På samme måte som man ikke trenger å være konditor for å lage en drøm av en marsipankake trenger man heller ikke være bartender for å imponere med noe godt og leskende i et longdrinkglass. Og målgruppen, det er deg og meg.
- Boka er skrevet for alle dem som har blitt voksne og som setter pris på god mat og drikke. De går