AddToAny

COCKTAILER FOR HVERMANNSEN

COCKTAILER FOR HVERMANNSEN
Å lage cocktailer er som å bake småkaker, skriver kokk og forbundsleder Arnt Steffensen i sin ferske bok «Fredagscocktail». Dermed er utfordringen sendt til landets sykehjem som har - eller planlegger - å etablere en pub for sine beboerne.
Når sant skal sies, så var nok ikke sykehjemsbeboere rundt om i det ganske land tenkt som målgruppe for boka «Fredagscocktail. Fra Old Fashioned til Pornstar Martini. Gode historier - enkle oppskrifter». Men, i 2017 satt Arnt Steffensen, leder i Kost- og ernæringforbundet i juryen da Kjøkkenskriveren kåret Manglerudhjemmet i den uformelle, men høyst prestisjefulle kåringen av hovedstadens beste sykehjemspub. Det som var tungen på vektskålen for juryen den gang var at Herreklubben på Manglerudhjemmet faktisk brygget sitt eget øl.
- Hvis sykehjem kan brygge sitt eget øl, da klarer de å riste sin egen drink, sier forfatteren ettertenksom.

BARFØLELSE HJEMME
Arnt Steffensen har brukt pandemi og nedstenging til å rusle gjennom cocktailhistorien og smake seg fram til 52 fredagscocktailer, én for hver fredag i året. Han har tatt mål av seg å vise at det ikke er så vanskelig å lage cocktailer som man skulle tro. På samme måte som man ikke trenger å være konditor for å lage en drøm av en marsipankake trenger man heller ikke være bartender for å imponere med noe godt og leskende i et longdrinkglass. Og målgruppen, det er deg og meg.
- Boka er skrevet for alle dem som har blitt voksne og som setter pris på god mat og drikke. De går
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

- Da vi lanserte Imsdal under OL på Lillehammer, var det mange som var skeptiske. Vi fikk høre at vann på flaske ville være som å selge sand i Sahara.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
GILDES BESTE KJØTTBOLLER
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Diplom-Is har for femte år på rad dykket ned i sitt historiske arkiv, og i år er det Splitt som gjør et comeback.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Møllerens Eltefrie rundstykker på 30 minutter er en brødmiks som setter en ny standard for enkel og rask hjemmebaking.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Dette gjelder for lunsj- og middagsmenyene som serveres av forpleiningsselskapet ESS til offshore-arbeidere på alle installasjoner i Aker BP.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt