barnehage.no
06.01.2017
- Gi barn gode matopplevelser fra de er små, råder kokk Espen Moe. Av: Trine Jonassen Et nytt år med nye muligheter ligger foran oss, også for å spise sunt og grønt.
Nå er ungene i Trålveien Læringsverkstedet barnehage i Bodø ikke ukjent med grønnsaker, men da Bjørk cafe inviterte til grønn fredagslunsj, fikk de testet smakssansene sine en smule mer enn vanlig.
Les merVi snakker bakt selleri med honning, avokadohummus, pankostekt brokkoli, laks med grønn topping, bulgursalat med nøtter og tørket frukt. Og til dessert? Jo, gulrtot med pisket rømme, karamelliserte nøtter, bær og frukt.
Lunsjen er satt sammen av BAMA og salgssjef og kokk Espen Moe, og skal være næringsrik for både liten og stor. Men hva hjelper det om ungene ikke liker det de får servert?
Liker brokkoli
Sofie (5) står på en bruskasse og kartlegger buffeen. Så får hun hjelp til å fylle tallerkenen med brokkoli, ost og kikerter.
- Liker du det?
- Ja, veldig! stråler femåringen.
Vant til nye smaker
Pedagogisk leder i Trålveien Læringsverkstedet barnehage, Marita Marvold Kolin, forklarer at ungene via Læringsve