AddToAny

Borregaard best på omstilling

Borregaard best på omstilling
Bioraffineriet Borregaard i Sarpsborg er best i landet på å omstille medarbeidere over 55 år. «Vi ønsker at våre ansatte skal bli lenge.
Kompetanse bygges over tid i avansert industri,» sier direktør for organisasjon og samfunnskontakt i Borregaard Dag Arthur Aasbø.

Senter for seniorpolitikk har tildelt Borregaard ASA prisen Årets seniorprofil. De får prisen for arbeidet med livslang læring og for å sette intern mobilitet i system.

«Borregaard er en moderne, høyteknologisk virksomhet, som har automatisert og digitalisert de fleste av arbeidsprosessene. Eldre og erfarne medarbeidere har vært med hele veien, dette fortjener både ansatte, tillitsvalgte og ledelse ros for. Vi er stolte over at det er en av våre medlemsbedrifter som vinner,» sier administrerende direktør Stein Lier Hansen i Norsk Industri, som overrekker prisen fredag 15. februar.

Les mer om prisen, juryen og begrunnelsen her.

Livslang læring Juryen har lagt særlig vekt på at Borregaard er et konsern der livslang læring og intern mobilitet er satt i system. Borregaard ønsker å være en så god arbeidsplass at de også vinner kampen om å rekruttere de beste yngre arbeidstagerne.

«Borregaard har vært i gjennom store endringer i både produksjonen og markedet. Endringene er i stor grad gjennomført ved å utvikle eksisterende medarbeidere. På den måten har man gjort det mulig for eldre medarbeidere å jobbe lenger. De har lykkes godt med å innføre en forbilledlig seniorpolitikk,» sier direktør Kari Østerud ved Senter for seniorpolitikk, som står bak prisen.

Les mer om Senter for seniorpolitikk her.

https://www.demokraten.no/kjop-tilgang?aId=1.2581448

Image-text:

HR_sjef Kari Strande, hovedtillitsvalgt Åsmund Dybedahl, HR-rådgiver Tone-Bente Solberg og konserndirektør Dag Arthur Aasbø.

Extra-info:

Fakta

Hjørnesteinsbedrift Fabrikken i Sarpsborg har historie fra 1891 innen foredling av tømmer, som kom fløtende fra innlandet på Glomma. Fabrikken har tømmerrenseri, kokeri, blekeri, tørkemaskin, samt produksjon for bioetanol, lignin og vanillin. Alt dette er blitt digitalisert, og medarbeidere med håndfast erfaring er attraktive til å styre produksjonen fra det moderne kontrollrommet. Produktene brukes i landbruk, fiskeri, byggeindustrien, farmasi, kosmetikk, næringsmidler, batterier og biodrivstoff..

Gå til mediet

Flere saker fra seniorpolitikk.no

Onsdag 9. oktober arrangerte Tankesmien Agenda og Senter for seniorpolitikk frokostmøte på Kulturhuset i Oslo.
seniorpolitikk.no 09.10.2019
Alle må forberede seg på å jobbe lenger enn før og det krever økt innsats for et livslangt perspektiv i karriereveiledning. Det er tittelen på en ny masteroppgave i karriereveiledning.
seniorpolitikk.no 01.10.2019
Ledere i kommunene er mer positive til ansatte over 60 år enn ledere i privat sektor. KS har nå også podcastepisode om seniorpolitikk.
seniorpolitikk.no 20.09.2019
Vi skal stå lenger i jobb. Fersk undersøkelse viser at eldre ansatte har vilje, men hindres av tid og måten etter- og videreutdanningen tilbys. Akademikerne: - Vi må tenke nytt om kompetansepåfyll for seniorer
seniorpolitikk.no 18.09.2019
Østerud ble intervjuet på P4 i dag om den nye forskningsrapporten om kompetanseutvikling for senior akademikere. Lytt til intervjuet her!
seniorpolitikk.no 17.09.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt