AddToAny

Borg er rektorfavoritt på NTNU

Spekulasjonene om hvem som blir NTNUs neste rektor er i gang. Khrono har tatt tempen på «ryktebørsen».
I dag, onsdag 21.august, vil NTNU-styret i et ekstraordinær møte konstituere fysikkprofessor og prorektor for utdanning Anne Borg (60), som ny rektor ved NTNU. Det skal også settes ned en gruppe som får i oppdrag å finne ny rektor.

Rektor ved landets største universitet, Gunnar Bovim meldte før helga at to år før åremålet hans går ut. Grunnen er at hans nye kjæreste, Merete Kvidal, skal kunne fortsette som campusdirektør og sitte i NTNUs ledergruppe.

Det er overraskende få «snakkiser» internt på NTNU om hvem som bør bli Gunnar Bovims etterfølger.

Khronos inntrykk er at Bovims avgang kom overraskende på de fleste. Dette til tross for at rektoren midt i sommerferien, 12.juli, fant det nødvendig å orientere mediene om at han hadde bedt styreleder, tidligere konsernsjef i Hydro Svein Richard Brandzæg, om å innhenten en juridisk vurdering rundt det forhold at rektoren og campusdirektøren «har et vennskap som de nå erkjenner er i ferd med å utvikle seg til noe mer».

De to hadde selv bedt styreleder om å innhente en ekstern juridisk vurdering av hvordan habilitet og viktige prosesser rundt institusjonen skal ivaretas «dersom det legges til grunn at de utgjør et par». Både Adresseavisen og Universitetsavisa omtalte saken.

Bovim har anbefalt 2-3

Gunnar Bovim har hatt lederjobber de siste 20 årene, blant annet som dekan ved Det medisinske fakultet ved NTNU, direktør i Helse Midt-Norge og de siste seks årene som ansatt rektor ved NTNU. Han har også flere tunge styrelederverv, blant annet i Innovasjon Norge og Oslo universitetssykehus (OUS).

Jeg har fulgt opp to-tre kandidater litt spesielt. Gunnar Bovim Avtroppende rektor, NTNU

Det er ikke uvanlig at profilerte ledere bygger opp og bereder grunnen for en eventuell etterfølger.

Gunnar Bovim melder til Khrono at han har jobbet med dette på NTNU.

- Du, som den erfarne lederen du er, hvem har du bygd opp eller eventuelt sett for deg som din etterfølger?

- Vi har diskutert dette åpent i dekanmøtet og jeg har fulgt opp i medarbeidersamtaler, svarer Bovim.

Han ønsker imidlertid ikke å si noe om hvem han har forberedt på en eventuell rektorjobb ved NTNU.

- Jeg har fulgt opp to-tre kandidater litt spesielt. De har meldt seg etter min oppfordring, og vi har da sett på hva som bør fylles ut i den enkeltes profil for å bli best mulig kandidat til denne og tilsvarende oppdrag, svarer den avtroppende rektoren.

tilsammen 20 medlemmer, inkludert NTNUs åtte dekaner.

Dekanmøtets medlemmer

Konstituert rektor

Prorektor for forskning

Prorektor for utdanning

Prorektor for nyskaping

Direktør, VM

Dekan, HF

Dekan, NV

Dekan, SU

Dekan AD

Dekan, MH

Dekan, IV

Dekan, IE

Dekan, ØK

Viserektor, NTNU i Ålesund

Viserektor, NTNU i Gjøvik

Leder Cecilie Bjørnsdotter Raustein, Studenttinget

Nestleder Annbjørg Stø, Studenttinget

Økonomi- og eiendomsdirektør

Organisasjonsdirektør

Kommunikasjonssjef

Borg med høy standing

Anne Borg, nåværende prorektor og konstituert rektor etter Bovims fratreden, blir nevnt av flere Khrono har snakket med som potensiell rektor videre også. Ti

Les mer

Flere saker fra Khrono

I desember er Terje Mørland ferdig med sitt andre og dermed siste åremål som direktør i Nokut. Nå lyses stillingen ut.
Khrono 30.03.2020
I dagens internasjonale MOOC-landskap snakker man om MOOC 2.0. Det handler ikke om store kurs, men om å tilby hele og deler av bachelor- og mastergrader på nett, til og med doktorgrader.
Khrono 30.03.2020
Det jobbes med å få avisen opp og stå igjen. Fyll inn tekst. Image-text: Redaktør Tove Lie Skjalg Bøhmer Vold
Khrono 30.03.2020
NTNU-professorene Magnar Bjørås og Jens-Petter Andreassen har sammen med St. Olavs hospital utviklet en egen testmetode for covid-19-viruset.
Khrono 30.03.2020
Professor Tony Burner håper at endringene på eksamen og vurderinger som nå blir innført som følge av koronkrisen, fortsetter - også etter at vi går tilbake til normalen.
Khrono 30.03.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt